Skip to content
Upcoming

Air Max 1 releases die nog verwacht worden in 2022

7 september 2022 12:03
Air Max 1 releases die nog verwacht worden in 2022

Het jaar 2022, kan ook wel het jaar van de Air Max 1 genoemd worden. Dit komt vooral door het 35-jarig jubileum van het iconische silhouet. Nike viert dit namelijk groots! Verschillende colorways zijn de afgelopen maanden gedropt denk hierbij aan het Kasina pack en de ‘Madder Root‘. Aangezien het jaar nog lang niet is afgelopen, zullen er nog vele releases gaan volgen.

Hieronder volgt een overzicht van de Air Max 1 colorways die nog in 2022 verwacht worden! Bekijk alle releases via de button hieronder!

1. Nike Air Max 1 ‘Crepe Hemp’ | FD5088-200

Nike Air Max 1 'Crepe Hemp'
Nike Air Max 1 'Crepe Hemp'

Als eerste in het rijtje de Nike Air Max 1 ‘Crepe Hemp’, die zal gaan releasen op 15 september 2022 om 09.00 uur ’s ochtends.

De ‘Crepe Hemp’ werd in 2004 voor het eerst geïntroduceerd, sindsdien is de sneaker erg populair. Nu meer dan 15 jaar later keert de kleurstelling terug! Zoals de naam al doet vermoeden is het bovenwerk gemaakt van hemp. Het bovenwerk van de variant uit 2004 versleet snel, daarom heeft het aankomende paartje een woven upper gekregen.

De mudguard en overlays zijn gemaakt van suède en komen in een donker en licht bruine kleur. Op het middenpaneel is de kenmerkende Swoosh in het lichtblauw geplaatst. Door de kleur staat deze in contrast met de rest van het bovenwerk. Een buitenzool van crepe zorgt voor een retro look en maakt het design compleet.

Nike Air Max 1 'Crepe Hemp' - 2022

FD5088-200 · Prijs vanaf €67,-

Naar alle aanbieders

2. Nike Air Max 1 ‘Dirty Denim’ | DV3050-300

Nike Air Max 1 'Dirty Denim'
Nike Air Max 1 'Dirty Denim'

Op 21 september 2022, zal om 09.00 uur ’s ochtends de ‘Dirty Denim’ gaan droppen.

De ‘Dirty Denim’ komt in een unieke combinatie van suède en denim. De toebox en mudguards zijn gemaakt van dusty suède en hebben een licht turquoise kleur gekregen. De overlays op het middenpaneel, de hak en tong zijn gemaakt van lichtblauw denim.

Door het gebruik van een ‘Deep Royal Blue’ kleur op de Swoosh, voering en het logo op de tong, is er contrast aangebracht op de sneaker. Als laatste heeft de tussenzool een vergeelde kleur gekregen, wat zorgt voor een ‘gedragen’ look. De gum outsole maakt het retro design af.

Nike Air Max 1 Premium 'Dirty Denim' - 2022

DV3050-300 · Prijs vanaf €71,-

Naar alle aanbieders

3. Nike Air Max 1 ‘Ironstone’ | DZ4494-100

Nike Air Max 1 'Ironstone'
Nike Air Max 1 'Ironstone'

De ‘Ironstone’ heeft helaas nog geen exacte releasedatum, net als de sneakers die hierna zullen volgen. Wel worden ze allemaal in 2022 nog verwacht.

De basis en de tong van de ‘Ironstone’ zijn gemaakt van wit mesh. Op de basis zijn lichte Off-White suède overlays geplaatst. De kenmerkende elementen zoals de Swoosh hebben een donkere kleur gekregen, waardoor deze meer opvallen. De midden- en buitenzool zijn iets vergeeld. Waardoor de sneaker een vintage look krijgt.

Op de tong staat speciale branding, wat een eerbetoon is aan het silhouet. Daarnaast zitten op de tong groene accenten die ook op de binnenzool terug te vinden zijn.

Nike Air Max 1 'Ironstone'

DZ4494-100 · Prijs vanaf €138,-

Naar alle aanbieders

4. Nike Air Max 1 ‘Magma Orange’ | DZ4709-001

Nike Air Max 1 'Magma Orange'
Nike Air Max 1 'Magma Orange'

In 2022 zal ook het ‘Master’ concept van Nike, die in 2017 voor het eerst debuteerde, terugkeren. Deze keer komt de stijl terug in een ‘Magma Orange’ kleur. Verschillende printen zijn te zien op de mudguard, wat kenmerkend is voor de ‘Master’.

De basis is gemaakt van mesh en komt in een ‘Light Bone’ kleur. Terwijl de overlays gemaakt zijn van ‘Neutral Grey’ suède. De tussenzool heeft net als de vorige colorway een vergeelde kleur gekregen. Het ontwerp wordt afgerond met een driekleurige rubberen buitenzool in wit, bruin en oranje.

Nike Air Max 1 WMNS 'Magma Orange' - Patch Work

DZ4709-001 · Prijs vanaf €40,-

Naar alle aanbieders

5. Nike Air Max 1 ’87 QS WMNS ‘Obsidian’ | DV3887-400

Nike Air Max 1 '87 QS WMNS 'Obsidian'
Nike Air Max 1 '87 QS WMNS 'Obsidian'

De Nike Air Max 1 QS ‘Obsidian’, is geïnspireerd op de branding die vaak te zien is op een varsity jacket. Dit is terug te zien aan de Nike branding op de hak en de mini Swoosh op de mudguard.

Het bovenwerk van de sneaker komt in een combinatie van suède, leer en mesh. Een Obsidian kleur is geplaatst op de mesh basis van de sneaker. De overlays op de basis zijn gemaakt van suède en komen in een marineblauwe kleur. De mudguards zijn ook van suède, maar deze kleuren ‘Gorge Green’.

Op het middenpaneel zit een wit leren Swoosh, wat zorgt voor een fris contrast. De sneaker wordt afgerond met een strakke witte tussenzool met een gerecyclede gum Nike Grind buitenzool.

Nike Air Max 1 '87 QS WMNS 'Obsidian'

DV3887-400 · Prijs vanaf €43,-

Naar alle aanbieders

6. Nike Air Max 1 Premium ‘Pecan’ | DZ0482-200

Nike Air Max 1 Premium 'Pecan'
Nike Air Max 1 Premium 'Pecan'

Nike zal ook een Nike Air Max 1 ‘Duck’ Pack gaan uitbrengen, de ‘Pecan’ is hier onderdeel van. Het kleurenschema van de sneaker past goed bij de herfst. Het bovenwerk bestaat vooral uit bruine suède tinten.

De basis van het paartje kleurt donkerbruin, de overlays komen in een lichtere tint en de mudguards kleuren beige. Om nog meer contrast te geven aan het ontwerp hebben de buitenzool, Swoosh en de veters een gele kleur gekregen. Op de hiel staat een borduursel van een eend, wat de gehele look compleet maakt.

Nike Air Max 1 Premium 'Pecan' - Ugly Duckling

DZ0482-200 · Prijs vanaf €90,-

Naar alle aanbieders

7. Nike Air Max 1 Premium ‘Honeydew’ | DZ0482-001

'Honeydew'
'Honeydew'

De ‘Honeydew’ is de tweede colorway uit het ‘Duck’ pack. Deze kleurstelling verschilt erg van de ‘Pecan’. Het bovenwerk is opnieuw gemaakt van suède, alleen zijn er voor deze sneaker andere kleuren gebruikt.

In plaats van bruine tinten komt de upper in zwart, donkergrijs en oranje. De oranje kleur is te zien op de voering en op de Nike branding. Net als bij het vorige paartje wordt er contrast aangebracht door middel van een opvallende kleur. Op deze colorway kleurt de Swoosh en de eend op de hiel turquoise. Om het ontwerp af te ronden komt deze tint ook terug op de buitenzool.

Nike Air Max 1 Premium 'Honeydew' - Ugly Duckling

DZ0482-001 · Prijs vanaf €57,-

Naar alle aanbieders

8. Nike Air Max 1 ’87 NBHD ‘Burgundy Crush’ | DV3888-600

'Burgundy Crush'
'Burgundy Crush'

De Nike Air Max 1 ’87 NBHD ‘Burgundy Crush’ wordt ook verwacht in 2022. Zoals de naam al doet vermoeden heeft de sneaker een Burgundy rood kleurenschema. Het bovenwerk combineert verschillende materialen, wat een chique uitstraling geeft aan de sneaker. De neus is gemaakt van zacht fluweel en de overlays van leer. Als extra detail hebben de overlays op de neus en hiel een dierenmotief gekregen. De veterogen kleuren goud, wat de chique look compleet maakt.

Nike Air Max 1 '87 WMNS 'Burgundy Crush'

DV3888-600 · Prijs vanaf €39,-

Naar alle aanbieders

9. Nike Air Max 1 ‘No Bubble’ | DZ5317-121

'No Bubble'
'No Bubble'

Een opvallend paar dat zal gaan releasen in 2022 is de ‘No Bubble’. De sneaker is net even wat anders dan de gebruikelijke Air Max 1. Zo heeft het paartje een dichte Air Unit, wat al eerder te zien was op de samenwerking met Travis Scott.

Het bovenwerk komt opnieuw in een combinatie van mesh, leer en suède. Verschillende pasteltinten en beige kleuren zijn te zien op de upper. De Swoosh aan de zijkant van de schoen is kleiner dan op het originele silhouet en heeft een ‘Jewel’ uitstraling. Daar naast zijn ook de veters net even iets anders, deze zijn dunner en gaan door een lace lock heen. Met dit systeem kan je de sneaker losser en strakker maken.

Nike Air Max 1 'No Bubble' - Jewel

DZ5317-121 · Prijs vanaf €75,-

Naar alle aanbieders

Dit was het overzicht van een aantal Air Max 1 colorways die nog zullen gaan releasen in 2022. Er zullen nog meer kleurstellingen uitkomen, maar hier zijn helaas nog geen beelden van verschenen. Hou daarom vooral onze nieuwspagina in de gaten, om op de hoogte te blijven. Voor een compleet overzicht kun je op de button hieronder klikken!