Skip to content
Upcoming

Air Jordan 6 Retro ‘Carmine’ maakt een Comeback

8 februari 2021 16:37
Air Jordan 6 Retro ‘Carmine’ maakt een Comeback

Binnenkort is het zo ver: de Air Jordan 6 Retro ‘Carmine’ keert terug! Op 13 februari zal dit retro paar beschikbaar zijn via Nike. Het OG kleurenpalet van deze Jordan wordt speciaal teruggebracht voor het 30ste jubileum van de Air Jordan 6. Bekijk hieronder alle details van dit design.

Air Jordan 6 Retro 'Carmine'

Deze Air Jordan 6 werd voor het eerst in de ‘Carmine’ colorway uitgebracht in 1991. Het design bestaat voornamelijk uit de kleuren wit en rood, ofwel: Carmine Red. Door de afwisseling van de kleuren ontstaat er een contrasterend effect wat typerend is voor dit design. Verder zijn er zwarte details aan de rubberen tong en de heeltab toegevoegd. Daarnaast is er ook een hint van blauw op de zool terug te vinden. Een bijzonder detail is dat de schoen tijdens de originele release in 1991 de laatste Jordan sneaker was die het Nike logo op de hak had. Hierna koos het merk Jordan om in plaats van het Nike logo, het Jumpman symbool te gebruiken. Nu, naar 30 jaar, is voor het eerst het Nike logo weer te zien op een Jordan model.

Air Jordan 6 Retro 'Carmine'
Jordan 6
Images via Nike

Air Jordan 6 Retro: 4 Times

De Air Jordan 6 heeft een lange geschiedenis. Het model werd voor het eerst gezien op een basketbalveld door Michael Jordan in 1990-1991. De basketballer droeg de schoen in deze OG colorway tijdens zijn eerste seizoen van het NBA kampioenschap. In 2008 werd de sneaker voor het eerst opnieuw uitgebracht in het Countdown Pack. Later, in 2014, werden tien verschillende versies van de Jordan 6 uitgebracht om het 23ste jubileum van het model te vieren. Tijdens deze release kwam ook een retro versie van de ‘Carmine’ opnieuw uit. Na 30 jaar sinds de originele release, keert het geremasterde design terug.

Jordan 6 'Carmine'
Image via Instagram @soleprotector

De Air Jordan 6 Retro ‘Carmine’ zal beschikbaar zijn op 13 februari om 9:00 via de Nike SNKRS App voor €189,99. Daarnaast wordt het design ook gereleased in een kindermodel €139,99, kleutermodel €79,99 en peutermodel €59,99. Houd de Releasekalender in de gaten voor een overzicht van alle retailers!

Air Jordan 6 Retro 'Carmine'

CT8529-106 · Prijs vanaf €108,-

Naar alle aanbieders