Skip to content
Upcoming

De Air Jordan 5 Low heeft een ‘Chinese New Year’ make-over gekregen

29 december 2020 17:51
De Air Jordan 5 Low heeft een ‘Chinese New Year’ make-over gekregen

De Air Jordan 1 Low ‘Chinese New Year’, die eerder deze maand opdook, is niet de enige sneaker die in het teken staat van Chinese New Year. Er is namelijk een ander Jordan model naar buiten gekomen die ook een ‘Chinese New Year’ make-over heeft gekregen, namelijk de Air Jordan 5 Low.

Elk jaar wordt Chinese kalender vertegenwoordigd door één van de twaalf dieren in het Chinese dierenriem. 2021 staat in het teken van de Os. Dit jaar stond in het teken van de rat.

De Air Jordan 5 werd oorspronkelijk uitgebracht in 1990. Het silhouet werd in 4 verschillende colorways gereleased. Hij werd geïnspireerd op de Mustang fighter jet uit de Tweede Wereldoorlog. De sneaker heeft een reflecterende 3M tong, maar ook mesh netting op de tong en zijpanelen. In het jaar 2000 zagen we de eerste retro’s verschijnen. Ook was de Air Jordan 5 de eerste ‘Air Jordan Retro’ van het nieuwe millennium. In de jaren die hierop volgden hebben we tientallen retro releases ontvangen.

Air Jordan 5 Low ‘Chinese New Year’

Evenals de Air Jordan 1 Low, zal ook de Air Jordan 5 Low beschikken over een bovenwerk dat volledig is samengesteld van subtiel canvas materiaal. Dit materiaal is verwerkt in een ‘sail’ kleur. De sneaker komt tot leven door de felle rode accenten die zijn toegevoegd op de sneaker. De eyestays, het Jumpman logo, de sockliner en ook de midsole zorgen voor een levendige look. Om wat contrast toe te voegen is de tong verwerkt in een zwarte kleur. Achterop de hak is een speciale patch te vinden. Onder het bovenwerk loopt ook een ‘sail’ kleurige midsdole en een rubberen, doorzichtige outsole die de sneaker helemaal afmaken.

Pak je agenda er maar bij, want zaterdag 23 januari 2021 kan je de Air Jordan 5 Low ‘Chinese New Year’ verwachten via Nike.com en verschillende retailers. Volgens geruchten zal er een prijskaartje aan de sneaker zal komen te hangen van €215,-. Vergeet ook niet om dagelijks Sneakerjagers te checken, zodat jij je je dagelijkse dosis sneakernieuws niet mist. Scroll naar beneden voor foto’s van de sneaker.


Air Jordan 5 Low 'Chinese New Year'

DD2240-100 · Prijs vanaf €127,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 5 Low 'Chinese New Year'
Air Jordan 5 Low 'Chinese New Year'
Air Jordan 5 Low 'Chinese New Year'

Images by: Nike