Skip to content
Upcoming

Air Jordan 4 ‘Cool Grey’ komt terug na 15 jaar

11 juni 2019 15:02
Air Jordan 4 ‘Cool Grey’ komt terug na 15 jaar

Sinds de eerste release in 2004, is de Air Jordan 4 ‘Cool Grey’ een grote favoriet onder de Jordan fans. Ondertussen zijn we 15 jaar verder en nu is de colorway klaar voor een comeback.

In 1989 debuteerde de Air Jordan 4 in vier verschillende colorways. In 1999 kwam het model terug in retro colorways. De colorways die uitkwamen waren vrijwel identiek aan de colorways van de Air Jordan III. Op dat moment kostte de basketbal sneaker €100,-. Dit was destijds de duurste basketbal schoen die op de markt was. Ook werden er wat nieuwe colorways geïntroduceerd. Sindsdien heeft Jordan meerdere uitvoeringen uitgebracht van de Air Jordan 4.

Een opvolger creëren van de Air Jordan III was een grote uitdaging, maar als iemand het kon, was dat wel Tinker Hatfield. Dit deed hij met groot succes. Echter verschilde het AJ IV silhouet niet veel van de AJ III. De mid-cut height en de zichtbare Air Unit in de hak waren beiden terug te zien. Het IV model was wat meer gestroomlijnd en de sneaker was een stuk lichter. Zijn kenmerkende details waren de mesh netting op de zijkanten en tong. Ook beschikte de sneaker over een uniek veter systeem met de iconische “wings”.

Air Jordan 4 ‘Cool Grey’ details

De colorway die in 2004 debuteerde, maakt binnenkort zijn comeback. De originele details die de colorway zo iconisch maakte, zijn intact gelaten. Het model heeft een stijlvolle, grijze, suède upper met het kenmerkende Jumpman logo op de hak in een chrome kleur. Om wat diversiteit toe te voegen hebben de “wings” een zwarte kleur gekregen. Naast de kleur zwart, heeft de Air Unit een knalgele kleur gekregen, net als de outsole. De rubberen midsole is wit en op de tong staat het bekende Jordan logo.

De Air Jordan IV ‘Cool Grey’ zal op zaterdag 3 augustus verkrijgbaar zijn via nike.com met een retailprijs van €190,-. Echter gaan er geruchten rond dat er maar 146.000 paar zullen worden gemaakt. Benieuwd naar de on-feet foto’s van de nieuwe colorway? Bekijk de foto’s hieronder.

Air Jordan 4 Retro 'Cool Grey'

308497-007 · Prijs vanaf €320,-

Naar alle aanbieders
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date