Skip to content
Newsfeed

Het verhaal achter de Air Jordan 2 ‘H’ Wings’

9 juni 2023 07:25
Het verhaal achter de Air Jordan 2 ‘H’ Wings’

Howard H. White heeft samen met Michael Jordan de Jordan Brand vormgegeven en blijft een legende in de sneakerwereld. Ter ere van de invloed van H. White op het merk en de basketbal community, wordt op 10 juni 2023 de Air Jordan 2 ”H’ Wings’ uitgebracht. De sneaker zal verkrijgbaar zijn via de SNKRS-app en bij verschillende retailers.

Geschiedenis

White werd geboren in een arm gezin in Baltimore, Maryland, en groeide op onder moeilijke omstandigheden. Zijn ontmoeting met Michael Jordan in 1980 zou echter zijn leven veranderen. White en Jordan ontmoetten elkaar aan de University of North Carolina, waar ze beiden voor het basketbalteam speelden.

Ze werden goede vrienden en behielden hun band ook na hun studie. White werd uiteindelijk lid van het management van Jordan en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het merk Jordan en het bedrijf Jordan Brand.

Nu krijgt Howard een eigen sneaker ontwerp. Jordan Brand koos voor de Air Jordan 2 omdat dit silhouet White’s favoriete sneaker is. De kleurstelling in wit, groen en zwart is geïnspireerd op de kleuren van het team van Kecoughtan High School in Virginia. Daar speelde hij voor het eerst basketbal en ontdekte hij waar zijn passie lag.

Het ontwerp is gemaakt van hoogwaardig leer. Aan de hiel bevinden zich gouden details in de vorm van een “H”-logo, als verwijzing naar het iconische college-basketbalshirt van White. De heel cap heeft een transparante afwerking met een “H”-logo van goudfolie, een knipoog naar het legendarische college-basketbalshirt van H.

Tot de release van de Air Jordan 2 ‘H’ Wings op 10 juni 2023, kun je hieronder alvast de eerste afbeeldingen van de sneaker bekijken. Als je de release van deze Air Jordan 2 niet wilt missen, kun je zoals altijd gemakkelijk op de hoogte blijven met onze release kalender. Daar vind je alle belangrijke details over de lancering van de schoen en meer informatie.