Skip to content

Howard "H" White x Air Jordan 2 'Wings'

DZ7391-103
53% upvoted
9 juni 2023 07:25

Het verhaal achter de Air Jordan 2 ‘H’ Wings’

Het verhaal achter de Air Jordan 2 ‘H’ Wings’

Howard H. White heeft samen met Michael Jordan de Jordan Brand vormgegeven en blijft een legende in de sneakerwereld. Ter ere van de invloed van H. White op het merk en de basketbal community, wordt op 10 juni 2023 de Air Jordan 2 ”H’ Wings’ uitgebracht. De sneaker zal verkrijgbaar zijn via de SNKRS-app en bij verschillende retailers.

Geschiedenis

White werd geboren in een arm gezin in Baltimore, Maryland, en groeide op onder moeilijke omstandigheden. Zijn ontmoeting met Michael Jordan in 1980 zou echter zijn leven veranderen. White en Jordan ontmoetten elkaar aan de University of North Carolina, waar ze beiden voor het basketbalteam speelden.

Ze werden goede vrienden en behielden hun band ook na hun studie. White werd uiteindelijk lid van het management van Jordan en speelde een belangrijke rol in de ontwikkeling van het merk Jordan en het bedrijf Jordan Brand.

Nu krijgt Howard een eigen sneaker ontwerp. Jordan Brand koos voor de Air Jordan 2 omdat dit silhouet White’s favoriete sneaker is. De kleurstelling in wit, groen en zwart is geïnspireerd op de kleuren van het team van Kecoughtan High School in Virginia. Daar speelde hij voor het eerst basketbal en ontdekte hij waar zijn passie lag.

Het ontwerp is gemaakt van hoogwaardig leer. Aan de hiel bevinden zich gouden details in de vorm van een “H”-logo, als verwijzing naar het iconische college-basketbalshirt van White. De heel cap heeft een transparante afwerking met een “H”-logo van goudfolie, een knipoog naar het legendarische college-basketbalshirt van H.

Tot de release van de Air Jordan 2 ‘H’ Wings op 10 juni 2023, kun je hieronder alvast de eerste afbeeldingen van de sneaker bekijken. Als je de release van deze Air Jordan 2 niet wilt missen, kun je zoals altijd gemakkelijk op de hoogte blijven met onze release kalender. Daar vind je alle belangrijke details over de lancering van de schoen en meer informatie.

Door: Philine
Foto credits:Nike
29 mei 2023 16:00

De Air Jordan 2 ‘Wings Program’ eert vicepresident van Jordan Brand

De Air Jordan 2 ‘Wings Program’ eert vicepresident van Jordan Brand

De nieuwe ‘Wings Program’ colorway op de Air Jordan 2 staat geheel in teken van de vicepresident van de Jordan Brand. Howard White, ook wel ‘H’ genoemd, heeft er samen met Michael Jordan voor gezorgd dat het Jordan Brand is uitgegroeid tot een megasucces. De Air Jordan 2 ‘Wings Program’ wordt 10 juni 2023 verwacht. Lees in dit artikel alles over de opkomende release.

Het Wings Program van Jordan Brand is een organisatie die zich inzet om jongeren eerlijke kansen te geven in het onderwijs door middel van studiebeurzen. Wings drukt al zijn jonge deelnemers op het hart hoe belangrijk onderwijs is om je dromen waar te maken.

Nike

Howard White heeft ervoor gezorgd dat Michael Jordan in zee ging met Nike en sloot de deal met de basketbalspeler. Tot de dag van vandaag is Michael dankbaar voor H., dus geen wonder dat de opkomende Jordan 2 in teken staat van de vicepresident.

Het bovenwerk van de Air Jordan 2 bestaat grotendeels uit wit leer. De overlays op het silhouet bevat een print waardoor het lijkt alsof er twee grote vleugels zich bevinden op het model. Naast het gebruik van overheersend wit zie je ook de kleuren groen en zwart terugkomen op de sneaker.

Ook verwijst de opkomende ‘Wings Program’ natuurlijk naar Howard White. Dit is onder andere terug te zien op de hak van de sneaker waar een H is afgebeeld. Ook krijg je bij dit Jordan 2 silhouet een extra paar veters met de tekst ‘power’ en ‘believe’.

De Air Jordan 2 ‘Wings Program’ zal waarschijnlijk uitkomen op 10 juni 2023. Houd onze release kalender in de gaten voor alle updates over de release.

Air Jordan 2 Wings Program onderkant
Air Jordan 2 Wings Program zijkant
Air Jordan 2 Wings Program bovenkant
Air Jordan 2 Wings Program zijkant
Door: Luna
Foto credits:Nike

Productdetails

StylecodeDZ7391-103
MerkAir Jordan
ModelAir Jordan 2
ColorwayWhite/Malachite/Black.
KleurWit
DoelgroepMannen, Vrouwen
Releasedatum10-06-2023
Beoordeling5.3 / 10 (17 stemmen)
Gepubliceerd
Bijgewerkt
Jordan Brand is klaar om een speciale versie van de Air Jordan 2 uit te brengen in de 'Wings' colorway, als eerbetoon aan Howard "H" White, de Vice President van Jordan Brand Affairs. Het ontwerp is geïnspireerd op White's tijd op Kecoughtan High School, met een kleurenschema van groen, wit en zwart, die de kleuren van de school vertegenwoordigen.

Op de binnenzolen en onder de doorschijnende hiel overlay staat het merk "H", wat de associatie van White met het merk benadrukt. Om het overwegend witte bovenwerk aan te vullen en te contrasteren, heeft de hiel van de sneaker een groen accent en zwarte veters en tussenzool.  De schoen is ook voorzien van met de hand geschetste wings graphics op de middenvoet, als symbool voor het Jordan Brand Wings programma.
Sneakerjagers Logo

Don't miss out.

Sign up for our newsletter to stay up to date