Skip to content
Upcoming

Air Jordan 1 x Nigel Sylvester

24 augustus 2018 10:56
Air Jordan 1 x Nigel Sylvester

Bekende BMX’er Nigel Sylvester werkt samen met Air Jordan voor een unieke Air Jordan 1. Sylvester is een bekende BMX’er uit Queens, New York en trekt miljoenen kijkers met zijn GO series op YouTube. Nigel Sylvester is de eerste BMX’er die samen werkt met Air Jordan.

De sneaker heeft natuurlijk het tijdloze silhouet van de Air Jordan 1 maar heeft daarnaast een aantal unieke details. Om te beginnen met het feit dat de sneaker gedragen en beschadigt lijkt. Volgens Sylvester komt dit idee vanuit het fietsen zonder remmen en je dus moet remmen met je schoenen. Elke sneaker wordt met de hand geschuurd en hierdoor is elke sneaker uniek. Ook zien we een kleine swoosh en dit is een een primeur voor de Air Jordan 1. De swoosh aan de buitenkant is geverfd en er zit dus geen swoosh opgenaaid. De swoosh aan de binnenkant van de sneaker is reflecterend. Deze functie is erg belangrijk voor de fietser om herkenbaar te zijn wanneer ze door drukke steden rijden.

Sylvesters inspiratie voor de Air Jordan 1 kwam van een paar Air Jordan 1 Shadows die hij al maanden gebruikte om in te BMX’en. Samen met Air Jordan Designer Frank Cooke bestudeerden ze de schoen en op welke plekken hij het meest beschadigt waren. Deze informatie gebruikte ze voor de Air Jordan 1 x Nigel Sylvester.

Op zaterdag 1 september staat de release van deze unieke samenwerking gepland. Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Nigel Sylvester x Air Jordan 1 High OG

Releasedatum: 1 september 2018 om 09:00 uur
Prijs: €160
Colorway: Sail/Varsity Red-Reflect Silver-White
Stylecode: BV1803-106
Bekijk hier de Storelist >>