Skip to content
Brand

Air Jordan 1 Mid steeds populairder op StockX

18 oktober 2021 21:00
Air Jordan 1 Mid steeds populairder op StockX

StockX is in 2015 opgericht en is sindsdien een van de grootste marktplaats voor sneakers en streetstyle geworden. Het bedrijf heeft een ruim aanbod aan exclusieve modellen en heeft in 2021 een enorme stijging in buyers ervaren. Ook de Air Jordan 1 Mid’s worden steeds populairder, blijkt uit hun rapport.

Groeiend aantal buyers van StockX

In de zes jaar dat StockX actief is, is het bedrijf enorm erg gegroeid. Het bedrijf is begonnen als enorme databank met alle informatie over sneakers en releases. Tegenwoordig is het dé plek geworden voor het scoren van je nieuwe paartjes en kleding items. Daarnaast worden alle items geauthenticeerd en krijg je inzichten in de prijzen van de items.

StockX

Het bedrijf heeft er in de afgelopen jaren een hoop buyers bij gekregen. In de eerste helft van 2021 behaalde StockX de 6,5 miljoen kopers en zag verkopers buiten de Verenigde Staten met meer dan 100% stijgen (StockX, 2021). Ook heeft het bedrijf wereldwijd hun ‘authentication centres’ voor 80% uitgebreid en zijn er vestigingen in Hong Kong, Canada, Australië en Zuid-Korea bijgekomen.

De wereldwijde groei van StockX leidt tot diversiteit in merken en modellen op de site. Ieder land brengt zijn eigen stijl en cultuur met zich mee en dit is goed terug te zien in het aanbod op het platform. Zo brengt Zuid-Korea het merk Fear of God meer op de markt en is in Italië het merk Alexander McQueen een grote speler. Een ander opvallende vertoning is het toenemend enthousiasme voor de Air Jordan 1 Mid.

StockX Brands
Overzicht van de brands op StockX l Beeld van StockX

Het jaar van de Air Jordan 1 Mid

Een opmerkelijke trend is de toename in verkoop van de Air Jordan 1 Mid. Deze trend begon in 2020 vanuit Europa. Zo was het continent in 2020 de grootste koper van de Mid’s op StockX. In oktober 2020 bestond de verkoop van Air Jordan 1’s voor 63% uit Mid’s in landen als Frankrijk, Italië en Verenigd Koninkrijk.

Stockx verkoop Jordan Air 1 Mid
Verkoop van de Air Jordan 1 Mid l Beeld van StockX

In 2021 is de verkoop van de AJ1 Mid’s ook buiten Europa enorm gegroeid. Zo berekende StockX dat de verkoop van de sneaker binnen een jaar toegenomen is met een stijging van 100%. Hierbij zijn met name de dames paartjes populair. Dit is te danken aan de creatieve designs van de Jordans en de exclusieve paartjes zoals de ‘Digital Pink’ uit 2020 of de ‘Fearless’ uit 2019.

Overige trends op StockX 2021

Ook de Low’s van Nike zijn een groot succes in 2021. Zo zijn de Nike Dunk Low’s wereldwijd twee keer zoveel keer verkocht. De Air Jordan 1 Low’s zijn ook razend populair geworden en zijn wereldwijd vier keer zoveel op StockX verkocht. Met name in Zuid-Korea doen deze sneakers het goed.

Data StockX Dunk Low AJ1 Low
Data omtrent Dunk Low’s en Air Jordan 1 Low’s l Beeld van StockX

De grootste stijging werd waargenomen in Amerika en betreft de Nike SB apparel. In een kwartaal is er een stijging van 850% gemeten op gebied van SB kleding. Dit heeft te maken met de tenues die voor het Amerikaanse skateboard team waren ontworpen tijdens de Olympische Spelen. Deze outfits en een Dunk Low paar waren in samenwerking met Parra gemaakt en waren een groot succes.

Parra X Nike SB Dunk Low 2021

DH7695-600 · Prijs vanaf €185,-

Naar alle aanbieders

De cijfers van StockX zijn in Q3 (derde kwartaal) van 2021 gemeten en geven dus niet de volledige data van 2021 aan. Hoe de cijfers zich in de komende maanden gaan ontwikkelen, zullen we in 2022 ontdekken.

Ben jij benieuwd naar andere nieuws en ontwikkelingen uit de sneakerwereld? Download dan de Sneakerjagers app en vergeet ons ook niet te volgen op Instagram, Twitter en Facebook.