Skip to content
Upcoming

Release Reminder Air Jordan 1 High ‘Light Smoke Grey’

9 juli 2020 12:12
Release Reminder Air Jordan 1 High ‘Light Smoke Grey’

Aanstaande zaterdag, 11 juli 2020, staat er weer een nieuwe Air Jordan 1 High Retro release op ons te wachten. Deze nieuwe colorway op High versie van de Air Jordan 1 zagen wij een paar maanden geleden al voorbij komen en komt de Air Jordan 1 High ‘Light Smoke Grey’ deze zaterdag dan eindelijk uit.

De Air Jordan 1 High werdt in 1985 geproduceerd voor Michael Jordan. De sneaker was gemaakt dor Peter C. Moore. De red en black colorway die origineel op de Air Flag Ship zat, zou later ook komen op de Air Jordan 1. Deze colorway is later verbannen, omdat er maar een klein beetje wit in de sneaker zat. Dit had te maken met de 51 procent regel. Deze regel hield in dat de sneaker minimaal 51% wit in zich had moeten hebben. Nadat de Air Flag Shop was verbannen brachten Nike en Michael Jordan colorways uit die meer wit in zich hadden. Dit waren bijvoorbeeld de ‘Chicago’ en ‘Black Toe’ colorway. Nu 35 jaar na release is de Air Jordan 1 High nog steeds een van de meest populaire sneakers.

Air Jordan 1 High ‘Light Smoke Grey’ | 555088-126

De basis van de Air Jordan 1 is gemaakt van wit leer. Over deze wit leren basis zitten grijs suede panelen. het gebied rondom de enkel is gemaakt van zwart suede en wordt geaccentueerd met een leren rode overlay. Op deze overlay zit het Jordan wings logo in het zwart. Opvallend is dat de Swoosh ook gemaakt is van zwart suede, wat bijna nooit gebeurd bij een Jordan release. Het bovenwerk wordt afgesloten door een witte tong met het Nike Air logo in het rood. Onder het bovenwerk zit een witte midsole en zwarte outsole.

Release

De Air Jordan 1 High ‘Light Smoke Grey’ komt uit op zaterdag 11 juli om 09:00 bij Nike.com en diverse geselecteerde Nike-retailers zoals Asphaltgold. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze Sneakerjagers releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Air Jordan 1 High Retro OG 'Light Smoke Grey'

555088-126 · Prijs vanaf €138,-

Naar alle aanbieders
Images by Asphaltgold