Skip to content
Upcoming

De Air Garment is een ode aan de ‘Neutral Grey’ Air Jordan 1 High ’85

28 september 2020 13:33
De Air Garment is een ode aan de ‘Neutral Grey’ Air Jordan 1 High ’85

De Air Jordan 1 is een van de beste silhouetten die sinds 1985 is uitgekomen. Het model is tijdloos en wordt al 35 jaar gedragen. In 1985 kwam de ‘Neutral Grey’ colorway uit en deze is sinds dien nooit meer uitgekomen. Nu komt Garments by David met een sneaker die een ode is aan deze legendarische release uit 1985.

Garments by David is opgericht in 2017 door David de Ruiter. Alle producten die worden uitgebracht door het merk halen inspiratie uit vintage producten, en worden als basis gebruikt van de designs van het merk. Garments by David is zo begonnen met het opnieuw uitvinden van het T-Shirt, waarin de beste vintage T-Shirts qua fit bij elkaar geraapt worden, om zo de beste ‘blueprint’ te creëren van de pasvorm. Nu, 3 jaar later, wordt er door het merk een ode gebracht aan een van de beste silhouetten aller tijden, de Air Jordan 1 High. Garments by David staat voor rustige kleuren zoals wit, zwart, grijs, bruin en crème.

Air Garment

Oprichter David de Ruiter is vanaf jongs af aan al gefascineerd door Michael Jordan en heeft na een zoektocht van 5 jaar zijn handen kunnen krijgen op een Air Jordan 1 High ‘Chicago’ uit 1985 in zijn eigen maat. Aangezien hij dit paartje als een collectors piece ziet, heeft hij besloten deze niet te dragen. Door deze beslissing heeft hij besloten de sneaker in een nieuw jasje te hijsen onder zijn eigen merk Garments by David. De sneaker heeft de ‘OG’ hoogte, vorm en vergeelde zool gekregen van de Air Jordan 1 High om zo nostalgie over te brengen. Het bovenwerk is gemaakt van zacht wit leer, met grijs leer rondom de enkel. De tong is gemaakt van vintage wit nylon in combinatie met off-white veters. Op de tong staat de tekst “GARMENTS BY DAVID” in het zilver. De upper van de sneaker rust op een vergeelde zool wat nostalgie doet opwekken dat het paar daadwerkelijk uit 1985 komt.

Na 9 maanden en 8 sample rondes is dit het resultaat van de Air Garment, een ode naar 1985. De Air Garment zal uitkomen op zaterdag 10 oktober via garmentsbydavid.com. Bekijk hieronder de afbeeldingen en houd onze releasekalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Air garment
Air garment
Air garment
Images by Garment by David