Skip to content
Upcoming

Air Force One X PETERSON + STOOP

7 december 2016 17:31
Air Force One X PETERSON + STOOP

Op Sneakersjagers vind je heel veel luxury sneakers. Merken als Filling Pieces , Alexander McQueen en Nubikk zijn al lekker bezig in het luxury segment. Zelfs Nike heeft laatst hele toffe classics nog luxer gemaakt. Kortom we kunnen luxury sneakers niet meer wegdenken uit het straatbeeld.

Een Amsterdams schoenenlabel Peterson + Stoop heeft dit ook gezien en is daarop ingesprongen door een Nike Air Force 1 nog meer luxer te maken. Op youtube staat een mooie “how it’s made” van hun Air Force 1 op een handgemaakte zool. Check ‘m hier >>.

Eerst wordt de zool voorzichtig van de upper verwijderd door de stiksels door te snijden en de lijm te verwarmen. Daarna wordt een lederen “welt” met de hand aan de sneaker genaaid. Deze “welt” zorgt ervoor dat de schoen aan de nieuwe zool kan worden gestikt. De lederen zool wordt met de hand gemaakt en daarna aan de schoen bevestigd. Zelfs de veters worden met de hand gemaakt! Let ook op de toffe asymmetrische hak die erin wordt geschuurd.

Op deze manier wordt er nieuw leven in oude sneakers geblazen en het ziet er ook nog heel mooi uit. Wij zijn fan en kunnen niet wachten op meer sneakers van Peterson + Stoop.