Skip to content
Upcoming

De Nike Air Force 1 wordt toegevoegd aan het ‘Move to Zero’ project

7 augustus 2020 21:29
De Nike Air Force 1 wordt toegevoegd aan het ‘Move to Zero’ project

Nike is de laatste tijd flink bezig met het verminderen van hun ‘carbon footprint’. Dit zijn ze aan het doen door middel van het ‘Move to Zero’ project dat is opgezet in september 2019. Een van de grootste collectie die uit kwam voor dit project was de Space Hippie collectie. Nu wordt de Air Force 1 toegevoegd aan het project in twee verschillende colorways.

Nike is dus flink bezig met het verkleinen van hun ecologische voetafdruk. Dit doen ze door afval te gebruiken in hun producten. Een van de laatst uitgekomen sneakers is de Vapormax 2020 Flyknit. In deze sneaker zit 50% gerecycled materiaal dat is gehaald uit resten van bijvoorbeeld fabrieken. Om een voorbeeld te geven haalden Nike in 2019 31 miljoen waterflessen van de stort af om hiervan het Flyknit materiaal te maken.

Nike Air Force 1 ‘Move to Zero’

De Air Force 1 ‘Move to Zero’ komt in een witte en zwarte colorway. Het bovenwerk is niet gemaakt van het gebruikelijke gladde leer, maar is er dit keer getrommeld leer gebruikt. Gerecycled materiaal is gebruikt op de tong, hiel patch en de gehele outsole. Door het gebruik van gerecycled materiaal krijgen delen van de sneaker een gespikkelde uitstraling. Om het bovenwerk op te fleuren is er gebruik gemaakt van een zilveren Swoosh op beide colorways. Een witte midsole met oranje details rond de sneaker af.

Een release datum is nog niet bekend gemaakt voor de Nike Air Force 1 ‘Move to Zero’, maar worden binnenkort verwacht bij Nike. Check hieronder de afbeeldingen en houd onze releaskalender in de gaten om geen een sneaker release te missen.

Nike Air Force 1 '07 LV8 'Black Crater'

DA4676-001 · Prijs vanaf €230,-

Naar alle aanbieders
Air Force 1 Move to Zero
Air Force 1 Move to Zero
Air Force 1 Move to Zero
Air Force 1 Move to Zero
Air Force 1 Move to Zero

Nike Air Force 1 '07 LV8 'White Crater'

DA4676-100 · Prijs vanaf €107,-

Naar alle aanbieders
Air Force 1 Move to Zero
Images by Nike