Skip to content
Newsfeed

Aimé Leon Dore brengt de New Balance 475 terug

17 juni 2024 11:09
Aimé Leon Dore brengt de New Balance 475 terug

Na het grote succes van de New Balance 550, die in 2021 door boetiek Aimé Leon Dore teruggehaald werd, lijkt de New Balance 475 de volgende te zijn die een tweede leven krijgt. Het model werd in de jaren 80 geïntroduceerd, maar verscheen kort daarna uit de schappen. Tijd voor Aimé Leon Dore om hier verandering in te brengen.

Aimé Leon Dore en New Balance bewijzen keer op keer dat ze maar al te goed samen werken. Na het grote succes van de New Balance 550, werd Teddy Santis, oprichter van Aimé Leon Dore, aangewezen als creatief directeur van de NB Made in USA lijn.

Recent werd het New Balance 1000 gebruikt in een samenwerking, tevens een silhouet dat teruggehaald is uit de archieven. De volgende collab betreft de New Balance 475. Het model werd in de jaren 80 ontworpen en diende als hardloopschoen. Het lijkt erop dat de Aimé Leon Dore variant enkele lifestyle aanpassingen heeft gekregen.

Op de eerste beelden van de verwachte collab is een wit met groene colorway te zien. De sneaker doet denken aan silhouetten als de 574 en 576. De New Balance 475 heeft een ronde neus en een grove buitenzool. Het bovenwerk gebruikt de materialen mesh, leer en suède.

Het is nog niet bekend wanneer de Aimé Leon Dore x New Balance 475 zal verschijnen. Voor nu hebben we enkel de eerste beelden. Houd de Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten voor updates.

Aimé Leon Dore x New Balance 475