Skip to content
Upcoming

Win de AFEW Duck Camo Boat voor Air Max Day

18 maart 2020 13:21
Win de AFEW Duck Camo Boat voor Air Max Day

We hoeven nog maar een aantal dagen te wachten tot onze favoriete-sneaker-dag van het jaar: Air Max Day. Wat begon als een klein iets ter vieren van de Air Max 1 is inmiddels uitgegroeid tot een groot jaarlijks wereldwijd event. Op 26 maart in 1987 werd door de Amerikaans sportgigant Nike de allereerste Air Max uitgebracht waar de Air technologie zichtbaar was via een ‘window’ in de zool. Sinds die eerste sneaker, de Air Max 1, is de Air Max serie gigantisch gegroeid. Door de afgelopen 33 jaar heen zijn er talloze nieuwe Air Max modellen bij gekomen en ook dit jaar komt er weer een nieuw model bij, de Air Max 2090. Sommige winkels pakken flink uit tijdens Air Max Day maar onze Duitse vrienden van Afew weten als geen ander hoe ze een feestje moeten bouwen. 

2020 is ook het 30 jarige bestaan van de Nike Air Max 90. Een feit wat al sinds de start van 2020 grootst wordt gevierd door Nike. Ook op Air Max Day zullen er exclusieve air Max 90 colorways uitkomen, zoals de Air Max 90 ‘Medal Pack’ of de samenwerking tussen Atmos en Nike Air Max 90 ‘Reverse Duck Camo’.

De Duitse sneakerstore Afew staat bekend voor het groots vieren van sneakerreleases. Dit jaar hebben onze Duitse vrienden echter écht alles uit de kast getrokken voor Air Max Day. Enige tijd geleden heeft Afew een ‘Perfect Sneaker Box’ contest gehouden. De winkel vroeg zijn klanten hun ideale schoenendoos te ontwerpen en deze in te sturen. Ze zijn vervolgens op sommige suggesties in gegaan, zoals deze gigantische (volledig werkende) zeilboot. 

De details

De romp van de boot is gemaakt van hout en vervolgens geschilderd in hetzelfde camopatroon als die op de Atmos x Nike Air Max 90 ‘Reverse Duck Camo’. Er is zelf een houten Air Max 90 silhouette geplaatst op het stuurwiel van de boot. Het zeil van de boot is feloranje, zoals de oranjekleur op de Reverse Duck Camo. Over de hele boot verspreid zien we gelukkig nog wel wat Afew branding voorbijkomen. Hier blijft het echter niet bij.

De boot dient als item van een veiling voor het goede doel. Voor een €10,- donatie aan de SeaWatch organisatie doe je mee aan de raffle. De raffle blijft actief tot 24 maart 2020. 100% van de donaties gaan direct naar de organisatie van Sea Watch. Lees hieronder de verdere details van de actie:

  • Buy a ticket & get the chance to win the AFEW Duck Camo Boat
  • The boat can only be handed over to the winner in Düsseldorf
  • All the revenue will be donated to Sea-Watch
  • Ticket sale ends on 24th March 23:00h
  • Online event
Afew
Afew
Afew
Afew
Pictures by: Afew