Skip to content
Upcoming

Een op mocassin geïnspireerde adidas ZX9000 komt boven water

31 januari 2021 12:24
Een op mocassin geïnspireerde adidas ZX9000 komt boven water

Afgelopen week zagen we meerdere ZX-modellen van adidas verschijnen in een nieuwe colorway. Hier blijft het niet bij, want vandaag is er weer een silhouet tevoorschijn gekomen. We hebben het hier over de adidas ZX9000 die in een interessant jasje is gehezen. Het ZX9000 silhouet heeft namelijk een mocassin make-over gekregen. Wat houdt mocassin is? En wanneer komt de sneaker uit? Lees snel verder om antwoord te krijgen op al je vragen!

Mocassin is een schoeisel dat van origine wordt gedragen door de eerste inwoners van Noord-Amerika, de indianen. Ook werd het veel gedragen door pelsjagers, handelaren en kolonisten die vanuit Europa naar Noord-Amerika kwamen. Vervolgens werden de mocassins naar Europa gebracht en tegenwoordig zie je ze veel voorbij komen in het dagelijks leven. Check hieronder de afbeelding om een beeld te krijgen van hoe de schoenen eruit zien.

Image by Wikipedia

Zoals we eerder al aangaven doken er afgelopen week meerdere nieuwe colorways op op verschillende ZX-modellen. Zo zagen we het ZX8000 silhouet verschijnen in een ‘Frozen Lemonade’ colorway. Ook de ZX10000 kwam voorbij in een op The Simpsons geïnspireerde colorway. Al met al aardig wat releases om naar uit te kijken.

adidas ZX9000 ‘Yucatan’ | FZ4402

Het bovenwerk is opgemaakt uit een aantal verschillende materialen die voornamelijk zijn verwerkt in zwarte kleuren. De materialen die verwerkt zijn op het silhouet zijn suède, leer en nubuck. Rondom de toebox is stitching te vinden die op de linker- en rechterschoen op verschillende wijze is opgemaakt. Op de linkerschoen is er namelijk gebruik gemaakt van X-stitches, terwijl de rechterschoen beschikt over Y-stitches. Op deze manier eert adidas hiermee zowel de ZX-lijn als de mocassin stijl. Om het silhouet wat leven in te blazen zijn er op het bovenwerk ook enkele crème tinten te vinden. Zodra we afzakken naar de zool waarop het bovenwerk bevestigd is zien we de crème kleur terugkomen in de midsole. Hieronder is een zwarte outsole te vinden die het design helemaal compleet maakt.

Volgende week vrijdag, 5 februari om 10:00u ’s ochtends kun jij jouw paartje adidas ZX9000 ‘Yucatan’ scoren via adidas! Aan de sneaker komt een prijskaartje te hangen van €160,-. Aarzel niet te lang, want wij verwachten dat de ZX9000 die in een mocassin jasje gehezen is zeer geliefd zullen zijn. Scroll naar beneden voor afbeeldingen van de colorway en check onze Releasekalender voor meer informatie.


adidas ZX 9000 Yucatan (MOC)

FZ4402 · Prijs vanaf €57,-

Naar alle aanbieders

adidas ZX9000