Skip to content
Newsfeed

adidas zet Yeezy lijn voort zonder Kanye West

10 november 2022 12:33
adidas zet Yeezy lijn voort zonder Kanye West

Eind oktober 2022 verbrak adidas de samenwerking met Kanye West. Onder de naam Yeezy brachten de twee namen al sinds 2014 sneakers uit die in vele opzichten baanbrekend waren. Na veel commotie rondom de uitspraken van de Amerikaanse rapper en artiest, stopte adidas de samenwerking. Nu wordt bekend dat adidas door zal gaan met de Yeezy-lijn, zonder de rapper.

Dit werd bekend in een recent artikel van Bloomberg waarin Harm Ohlmeyer, Chief Financial Officer adidas, vertelde dat adidas van plan is om de Yeezy sneakers te verkopen zonder Ye – nieuwe naam Kanye West. Ook wil het merk elke verwijzing naar zijn voormalige partner schrappen.

“We own all the intellectual property, we own all the designs, we own all the versions and new colorways. It’s our product. We do not own the Yeezy name,” aldus Ohlmeyer.

adidas vs. Ye

De samenwerking tussen de twee heeft in de afgelopen jaren miljoenen opgebracht voor beide partijen. Met het stopzetten van de samenwerking met Ye, verwachtte adidas een financiële klap van 251 miljoen dollar te krijgen. Nu komt Ohlmeyer hierop terug en is er volgens hem geen rekening gehouden met inkoop- en andere kosten in het berekenen van het verlies.

adidas kanye
Foto Getty Images

Ye heeft nog niet gereageerd op het nieuws van adidas. Momenteel zit de rapper in een “30 day cleanse” en is hij, op Twitter na, niet actief op social media. In de afgelopen weken heeft de rapper meerdere malen zijn mening geuit op Instagram en Twitter. Zo beschuldigde hij adidas van het kopiëren van zijn ideeën.

Of adidas daadwerkelijk Yeezy sneakers onder een nieuw merk wil verkopen, is nog niet te zeggen. Wel bespaart het merk ongeveer 302 miljoen dollar aan royalty’s en marketingkosten door Ye buiten beeld te houden. Analisten zijn sceptisch over dit idee en hebben twijfels bij de hoge prijzen van de Yeezy sneakers. Of sneakerliefhebbers deze prijs zullen neerleggen voor sneakers, zonder Ye’s invloed, zal nog moeten blijken.

Mocht je meer van dit soort nieuwsberichten willen lezen, neem dan een kijkje op onze nieuwspagina. Vergeet niet de Sneakerjagers app te downloaden en blijf up-to-date van de laatste releases.