Skip to content
Brand

adidas Y-3 brengt sportstijl naar de straat

26 maart 2024 13:02
adidas Y-3 brengt sportstijl naar de straat

Geïnspireerd door de innovaties van adidas en vormgegeven in de unieke stijl van Yohji Yamamoto, ontwikkelt Y-3 vooruitstrevende kleding, schoenen en accessoires. Deze visie wordt gedreven door zowel het sporticoon als de befaamde ontwerper.

Wil je graag meer weten over deze indrukwekkende lijn van adidas? Dan ben je hier aan het juiste adres!

Over adidas Y-3

In 2002 werd Y-3 opgericht, waarmee de categorie van modieuze sportkleding werd gevestigd. Ruim 20 jaar later combineert de onderscheidende stijl van Y-3 technische kledingstukken en hoogwaardige prestaties met de unieke elegantie en vakmanschap van Yamamoto.

Het resultaat is een eigentijds uniform voor op de straat, ontworpen in zowel Japanse als Duitse ateliers en bedoeld voor de wereldwijde markt.

Waar staat adidas Y-3 voor?

Y-3 is dus een samenwerking tussen adidas en Yohji Yamamoto. Niet geheel verrassend staat de “Y” in Y-3 voor de Japanse ontwerper Yohji Yamamoto. Daarnaast vertegenwoordigt de “3” de adidas 3-Stripes. Het streepje symboliseert tot slot de nauwe band tussen beide partijen.

adidas Y-3 collecties en designs

adidas x Yohji Yamamoto Y-3 kledingcollectie
adidas

Past de rebelse visie van adidas en Yohji Yamamoto helemaal bij jou? Op de website van adidas ontdek je een scala aan expressieve collecties en designs van Y-3. Van gedurfde confectiekleding tot innovatieve schoenen, elk ontwerp belichaamt een uitgesproken visie, zoals alleen Y-3 dat kan.

Hieronder hebben we de laatste collecties voor je uitgelicht:

Y-3 Spring/Summer 2024 Chapter 1

Geïnspireerd door gedurfde contrasten verkent de nieuwste Spring/Summer 2024 collectie van Y-3 het concept van Contra-Natural. Deze wereld omarmt de dualiteit tussen het organische en het synthetische, wat leidt tot onverwachte schoonheid.

adidas en Yohji Yamamoto lieten zich hierbij inspireren door de doelbewuste intentie die aan actie voorafgaat. Het resultaat is een opvallende benadering van design, gevormd door scherpe tegenstellingen en viscerale contrasten.

Y-3 x Real Madrid

Y-3 en Real Madrid hebben de handen ineengeslagen om Yohji Yamamoto’s eigenzinnige visie op een van de meest bekroonde clubs ter wereld te presenteren in een zevendelige reiscollectie.

De reiscollectie, geïnspireerd door het kenmerkende monochrome kleurenpalet van zowel Real Madrid als Y-3, bestaat uit een strakke en elegante selectie kledingstukken in volledig zwart. Daarnaast is elk item vervaardigd uit zachte, sportieve stoffen en afgewerkt met samenwerkingsdetails. Denk bijvoorbeeld aan Yohji Yamamoto’s direct herkenbare handtekening en het Real Madrid logo.

Naast deze gezamenlijke reiscollectie, biedt Y-3 samen met Real Madrid ook een matchwear-collectie aan. Deze collectie omvat een paarse vierde tenue voor zowel het dames- als herenteam. De matchwear-kit combineert het verhaal en identiteit van Real Madrid, waarbij paars een belangrijke kleur is in het DNA van de club.

Daarnaast legt de esthetische visie de nadruk op een kenmerkend rozenmotief, geïnspireerd door de beginjaren van de samenwerking tussen adidas en Yohji Yamamoto. Tijdens deze periode waren rozen de favoriete grafische elementen en werden ze de iconische handtekening van de beroemde modeontwerper.

Naast het paarse vierde tenue, omvat de collectie ook twee keeperstenues; in het zwart en oranje.

Enthousiast geworden? Ontdek de indrukwekkende samenwerking verder op de website van adidas en begin te experimenteren!

y-3