Skip to content
Newsfeed

adidas x Sporty Rich komen met tweede collectie

2 mei 2023 10:13
adidas x Sporty Rich komen met tweede collectie

Na een succesvolle eerste samenwerking keren adidas en het in Los Angeles gevestigde label Sporty & Rich terug voor een tweede ronde. De focus van de adidas x Sporty & Rich-collectie ligt op het doorbreken van de chaos die het leven is en zal in mei 2023 uitkomen.

Wat is Sporty & Rich

In 2015 verhuisde de oprichter van Sporty & Rich, Emily Oberg, van Alberta naar New York City om bij Complex magazine te gaan werken. Daar begon ze het concept van Sporty & Rich te creëren: een merk dat zich richt op vintage sportkleding gemixt met luxe. Zonder de intentie om er daadwerkelijk een merk van te maken, groeide Sporty & Rich natuurlijk uit tot wat het nu is.

Eind 2022 kwamen adidas en Sporty & Rich voor het eerst samen voor een samenwerking. Het merk van Oberg wist een vintage tintje te geven aan klassieke modellen van adidas. Hieronder vallen de Samba OG, de Campus 80’s en de Stan Smith. Nu, in 2023, komen de twee weer samen voor een tweede gezamenlijke inspanning.

adidas x Sporty & Rich

Met de tweede ronde van deze samenwerking brengt Oberg vintage sportkleding referenties naar de hele collectie. Ze creëert opnieuw enkele van de archief silhouetten van adidas voor de huidige tijd. Sporty & Rich brengt de Samba OG uit in drie verschillende colorways.

adidas x Sporty & Rich

‘Blue Rush’, ‘Cream White’ en een ‘White’ Samba. De laatste heeft de oorspronkelijke zwarte, witte en gum-accenten. De ‘Cream White’-editie heeft een tanleren basis, vergezeld van tonale suède mudguards, lichtblauwe Three Stripes branding en gemarkeerde hiel tabs. De ‘Blue Rush’ kleurcombinatie krijgt een omgekeerde versie van de vorige kleurencombinatie. Alle kleurencombinaties worden geleverd met een op maat gemaakte parelsleutelhanger en een co-branded boksverpakking.

Naast de Sambas brengen adidas en Sporty & Rich een vintage kledingcollectie uit. Gekleurde T-shirts met merklogo, V-hals truien, voetbalshirts en nylon shorts brengen een frisse twist aan klassieke silhouetten.

De adidas x Sporty & Rich-collectie zal in mei 2023 uitkomen via de website van adidas en geselecteerde retailers. Bekijk de collectie hieronder van dichterbij. Als je op de hoogte wilt blijven van dit soort releases, bekijk dan onze Sneakerjagers nieuwspagina.