Skip to content
Upcoming

adidas x Gucci een fashion collab om naar uit te kijken

11 mei 2022 20:00
adidas x Gucci een fashion collab om naar uit te kijken

adidas en Gucci hebben op vrijdag 25 februari 2022 hun samenwerking voor het eerst aangekondigd. Vanaf dat moment zijn we regelmatig geteased, met beelden van de aankomende kledingstukken. Nu is het eindelijk bijna zo ver, op 7 juni 2022 zal de gehele collectie uitkomen. De collectie weerspiegelt een gedeelde toewijding aan innovatie, vooruitgang en duurzaamheid. In dit blog gaan we dieper in op de adidas x Gucci collab.

adidas x Gucci

Het begon allemaal op 20 december 2021, toen werden de eerste hints naar de adidas x Gucci collab gegeven. Op het Twitter account @HypeNeverDies zagen we een print van beide logo’s, wat zou verwijzen naar de samenwerking.

Vervolgens was de collectie voor het eerst te zien tijdens de Milan Fashion Week in februari 2022. Waar creative director Alessandro Michele zijn nieuwste collectie voor Gucci presenteerde. Waaronder dus ook items van de aankomende release. Voorafgaand aan de show onthulde Gucci het nieuwe logo op Twitter, het adidas Trefoil logo met Gucci eronder geschreven. Hieronder kun je de runway bekijken!

adidas heeft verschillende samenwerkingen met luxemerken op zijn naam staan. Denk hierbij aan de partnerships met Stella McCartney, Rick Owens, Yohji Yamamoto en Prada. Net als Gucci, die al eerder samen heeft gewerkt met The North Face en Balenciaga. Het is dus niet gek dat de twee elkaar gevonden hebben.

Fashion collectie

Op dinsdag 10 mei 2022 heeft adidas het lookbook van de collectie onthuld. Waardoor we nu voor het eerst een goede blik kunnen werpen op de aankomende collab. Alessandro Michele wilde een serie beelden maken waarin personen dynamisch poseren voor een kleurrijke achtergrond met sportieve rekwisieten. De foto’s zijn gemaakt door fotograaf Carlijn Jacobs.

adidas x Gucci
adidas x Gucci

De branding van beide merken is te zien op de kledingstukken, denk hierbij aan de iconische strepen. Zo bevat de collectie een bomberjack, die op de ene arm de drie witte strepen van adidas heeft en op de andere arm de bekende groen en rode strepen van Gucci. Daarnaast is op elk item het logo van Gucci samengevoegd met die van adidas.

adidas x Gucci
adidas x Gucci

Het adidas trainingspak is opnieuw samengesteld waardoor er allemaal verschillende variaties zijn ontstaan. Natuurlijk zijn deze allemaal versierd met de emblemen van adidas en Gucci. In de toekomst zal de collab ook accessoires en Gazelles gaan releasen. Helaas is het nog niet bekend wanneer, wel kun je ze alvast hier bekijken!

adidas x Gucci
adidas x Gucci
adidas

De collectie die je in het adidas x Gucci-lookbook kunt zien, zal uitkomen op 7 juni 2022. De kledingstukken zullen te koop zijn via de website van Gucci, de adidas CONFIRMED-app, geselecteerde Gucci-winkels en adidas x Gucci-pop-ups. Alle andere items zullen later in het jaar 2022 gaan releasen.

Voor het gehele adidas x Gucci-lookbook kun je op de button hieronder klikken!