Skip to content
Upcoming

adidas Ultraboost – Het verhaal achter de schoen

20 februari 2021 14:57
adidas Ultraboost – Het verhaal achter de schoen

Een bijzondere schoen met een bijzondere geschiedenis. We houden er allemaal van en zijn blij met elke optimalisatie en elke nieuwe kleurstelling. Maar wat is de geschiedenis achter de adidas Ultraboost? Hoe is het zo snel populair geworden? Laten we het Paasweekend beginnen met een kleine geschiedenisles en een kijkje nemen achter de schermen van de sneaker die ooit bekend stond als loopschoen.

Boost – Het Idee

Loopschoenen en sneakers bestaan al vele jaren. Zelfs adidas produceerde loopschoenen lang voor de Ultraboost. Hoe ben je op het idee gekomen voor de Boost-zool? Allereerst het idee: Zoals we weten streeft adidas naar meer en meer en daarom gaan ze ervan uit dat er niet zoiets bestaat als “perfect”. Alles kan altijd verbeterd worden. En de loopschoen ook, want die is het belangrijkste instrument van elke loper.

Het begon allemaal met het idee om een schoen te ontwikkelen met een zeer speciale zool. Deze moet niet alleen comfortabel en zacht zijn voor de loper, maar ook gemaakt zijn van een materiaal dat energie absorbeert en vrijgeeft bij elke stap en elke belasting van de loper. Door dit denkproces ontstond het idee van de Boost-schoen en kon het adidas Ultraboost-verhaal worden geschreven.

Boost
via George Evans op Unsplash

Boost – de conversie

Het begon allemaal, ‘hoe kan het ook anders’ met jaren van onderzoek. Maar het idee van Boost technologie kwam niet zomaar ergens vandaan. Samen met BASF ontwikkelde het adidas Innovatieteam deze technologie. Voor iedereen die het niet weet – BASF is een Duits chemisch bedrijf.

Boost

Boost bestaat uit thermoplastische polyurethaan deeltjes. Deze deeltjes worden verwerkt tot een specifiek schuim, dat bestaat uit kleine luchtkussens. Dit materiaal wordt dan geëxpandeerd thermoplastisch polyurethaan of eTPU genoemd.

Boost – De voordelen

Dankzij het Boost-materiaal bieden de adidas Ultraboost en andere schoenen met de zool ons verschillende voordelen:

  1. De absorptie en teruggave van energie bij elke beweging. Deze technologie heeft een revolutie teweeggebracht in de loopschoenindustrie en maakt de Boost uniek in zijn geschiedenis en manier van functioneren.
  2. Boost biedt het beste comfort. adidas zelf beweert dat je het gevoel hebt dat je op wolken loopt. En ik geloof dat iedereen die thuis een Boost-schoen heeft, dat kan bevestigen.
  3. Lage temperaturen en zelfs hoge temperaturen zijn geen partij voor Boost. Het is bestand tegen extreme omstandigheden.
  4. De duurzaamheid is uitstekend, zelfs onder extreme omstandigheden.
  5. Daarnaast biedt Boost de optimale mate van flexibiliteit!

Boost – De Geschiedenis

In 2013 is de eerste loopschoen met Boost-tussenzool op de markt gebracht. Het was de adidas Energy Boost. Maar toen, slechts twee jaar later, werd hij vervangen. Want het was de geboorte van onze adidas Ultraboost. En het was niet langer alleen maar een loopschoen. Het was een kruising van loopschoen en sneaker voor dagelijks gebruik. Oorspronkelijk werd hij “de beste loopschoen ooit” genoemd, maar al snel daarna won hij aan populariteit in het straatbeeld.

Een andere verandering na de laatste twee jaar was dat nu niet alleen de tussenzool was uitgerust met de Boost technologie, maar dat de zool 100% Boost was. De adidas Ultraboost maakte geschiedenis. Dankzij de primeknit uppers, die zijn ontworpen om nog meer grip en stabiliteit te bieden.

Zoals ik al eerder zei, adidas streeft altijd naar meer en betere dingen. En zo gingen ze verder met de Ultraboost. Jaar na jaar zijn er altijd de kleinste veranderingen en optimalisaties geweest die de schoen nog beter, comfortabeler, energiezuiniger en stabieler maken.

En voordat ik het vergeet, de Ultraboost is natuurlijk niet de enige schoen met de Boost-zool van adidas. Andere modellen, zoals de NMD, de Nite Jogger en ook de Yeezy Boost zijn door het merk uitgerust met de 3 strepen met deze unieke, hightech technologie.

adidas Ultraboost Ongekoeld

We zouden ons niet zijn als we geen mooie Ultraboost modellen voor je hadden uitgezocht. Het zou niet eerlijk zijn als we jullie zo enthousiast hadden gemaakt over dit model en jullie dan gewoon hadden laten hangen. Dus laten we beginnen:

Ik zal beginnen met de adidas Ultraboost Uncaged. Zoals alle Ultraboosts heeft hij een rubberen buitenzool, een Boost-zool en een Primeknit bovenstuk. Vooral op dit model is de sokachtige ingang die je een zeer goede grip geeft.

Klik op de foto om direct naar de schoen te gaan.

DB1132

adidas Performance Ultraboost 20

Met dit juweeltje heb je niet alleen een van de nieuwste Ultraboosts aan je voeten, maar ook een driedubbele zwarte om je geheel zwarte look af te ronden. De geïntegreerde versteviging in de bovenzijde zorgt voor net dat beetje extra grip en stabiliteit.

Klik op de foto om direct naar de schoen te gaan.

EG0691

adidas x Parley Ultraboost

Tot slot wil ik een heel bijzondere Ultraboost voorstellen. Deze is ontwikkeld in samenwerking met Parley. Dat betekent dat de bovenkant primeblue is, gedeeltelijk gemaakt van gerecycled plastic afval. Met deze sneaker doe je niet alleen iets goeds voor je voeten, maar ook voor het milieu.

F36190
adidas

Ik hoop dat ik ook in de ban ben geraakt van de Ultraboost met de adidas Ultraboost geschiedenis. Als je nog steeds niet genoeg hebt gelezen, bekijk dan onze Newsblog, waar we elke dag alles vertellen over de wereld van de sneakers.