Skip to content
Brand

adidas TERREX HS¹ is gemaakt met Spinnova technologie

21 juli 2022 21:00
adidas TERREX HS¹ is gemaakt met Spinnova technologie

adidas onthult het eerste geweven kledingstuk dat is gemaakt met de duurzame Spinnova technologie. De hoodie valt onder TERREX, het outdoors sub-label van adidas, en heeft de naam HS¹ gekregen. Minstens 30% van de sweater is gemaakt met Spinnova vezels, de overige 70% is van organisch katoen.

Maar je vraagt je vast af wat Spinnova technologie nou precies is. Hieronder nemen we kijkje naar de technologie en het bedrijf hierachter.

SPinnova

Spinnova technologie

Spinnova heeft als doel om de textiel industrie duurzamer te maken door het imiteren van de natuur. De vraag “hoe maakt een spin een web?” leidde het bedrijf naar een nieuwe, duurzame manier van textiel maken.

Het bedrijf bestaat uit een groep van wetenschappers dat zich focust op hoe materie werkt. Doormiddel van natuurkundige processen is een productiemethode ontstaan waarbij geen schadelijke chemische middelen van pas komen. Hierdoor is Spinnova een van de weinige bedrijven in de textielindustrie dat zuivere, biologische materialen kan produceren.

Spinnova gebruikt pulp en microvezels van duurzaam hout. Dit wordt dan gedroogd en mechanisch bewerkt, waarna in dit een vezel wordt gespind. Deze vezels kunnen dan worden gebruikt in allerlei soorten textiel. Er is geen sprake van restafval, want de volle 100% van het materiaal wordt gebruikt.

Het eind product van Spinnova is meerdere malen duurzamer dan dat van katoen of synthetisch textiel. Dit komt door textiel van deze materialen zorgen voor veel meer restafval en hierbij vaak gebruikt wordt gemaakt van chemische processen.

adidas TERREX HS¹

Twaalf maanden nadat adidas TERREX en Spinnova hun samenwerking hadden aangekondigd komt de HS¹ dan eindelijk uit. De unisex hiking hoodie is bedoeld als tussenlaag dat zorgt voor warmte isolatie. De stof bestaat uit een mix van het natuurlijke SPINNOVA vezels en biologisch katoen. Dit materiaal is verder ook niet bewerkt met verf of andere chemische bleekmiddelen.

Terrex Hs1
Terrex Hs1

De outdoors style trui heeft een non-dyed, gebroken witte kleur. Een overlappende V-hals zorgt ervoor dat de capuchon goed de nek bedekt en warm houdt. Hierop staat ook nog subtiel de adidas TERREX branding. Verder is de voorkant nog voorzien van een grote kangaroo pocket.

back spinnova hoodie

Op de achterkant van de adidas TERREX HS¹ loopt vanaf de capuchon tot halverwege de rug de karakteristieke drie strepen van adidas. Het trekkoord aan de achterkant van de capuchon zorgt voor een verstelbare fit.

De duurzame toekomst van adidas

Tegen 2025 zullen negen van de tien adidas artikelen voorzien zijn van een duurzamer materiaal, ontwerp of productiemethode. De samenwerking tussen adidas en Spinnova is een belangrijk onderdeel van deze reis.

Een andere manier waarop adidas zicht inzet tegen plastic afval is doormiddel van een drieledige strategie. Deze bestaat uit: het gerecyclede materialen, materialen opnieuw gebruiken en producten die ontwerpen die gedeeltelijk zijn gemaakt met natuurlijke ingrediënten.

adidas terrex hs1

adidas TERREX loopt voorop bij de innovatie van technische materialen met als doel duurzame productoplossingen te bieden voor avonturiers in de natuur, zonder dat dit ten koste gaat van stijl of prestaties.

De adidas TERREX HS¹ is vanaf nu te verkrijgen via de website van adidas. Klik op de knop hieronder om de duurzame hoodie te scoren.

Voor meer informatie over aankomende releases kun je onze nieuwspagina in de gaten houden. Vergeet ons niet te volgen op Instagram voor het laatste streetwear en sneaker nieuws.