Skip to content
Brand

adidas Spezial onthult de Summer ’22 collectie

5 augustus 2022 17:55
adidas Spezial onthult de Summer ’22 collectie

adidas Spezial is weer terug met een nieuwe zomer kledinglijn. In de Summer ’22 collectie zitten verschillende pieces die een jaren ’70 stijl combineren militaire details. Ook droppen er weer vier nieuwe sneakers. De volledige adidas Spezial Summer ’22 collectie is vanaf 12 augustus 2022 verkrijgbaar via de website van adidas.

adidas Spezial

De adidas Spezial lijn werd in 2014 opgezet en wordt gecureerd door Gary Aspden, een merkadviseur en adidas fanaat uit het Verenigd Koninkrijk. Dit sub-label van de ‘Three Stripes’ haalt inspiratie uit de adidas archieven en de manier waarop mensen uit de Casual subcultuur zich kleedden.

Casual culture adidas spezial
Photo by PA IMAGES

De Casual subcultuur ontstont oorspronkelijk door Engelse voetbalhooligans richting het einde van de jaren ’70. Deze groep van voetbal supporters kreeg deze naam door hun zogeheten Terrace fashion, de casual kleding die ze droegen op de voetbalterrassen.

Summer ’22 collectie

De Spezial kledinglijn pakt bij elke collectie weer klassiekers uit de adidas archieven en steekt ze in een nieuw jasje. De nieuwe Summer ’22 bestaat uit een combinatie jaren ’70 aesthetics en militaire functionaliteit. Het model in het lookbook is Syd Minsky-Sargeant, leadzanger van de Britse band Working Men’s Club.

Apparel

adidas spezial jacket
adidas spezial
Photos by Kevin Cummins

De collectie bestaat uit veel verschillende kledingstukken. Voor het warmere weer is er een selectie van lichtgewicht tees en polos. Ook zijn er de zand-kleurige cargo shorts.

De collectie bevat ook nog technische outerwear pieces voor als het regent, zoals de opvallende Calavadella Jacket in een ‘Peach’ kleur. Verder is er nog de minimale grijze Abenstein jas, die terugkeert uit de adidas archieven.

adidas spezial grey jacket
adidas spezial
Photos by Kevin Cummins

Voor de echte casual voetbalfan is er nog een trainingspak. Met de nieuwe Monarch TT tracksuit steekt adidas het sportmerk’s iconische Beckenbauer silhouette in een nieuw jasje, doormiddel van bijzondere zwarte en silicone details. Een klassieke Parbold II tas en de graphic Patch Bucket hat ronden de collectie af.

spezial hat

Sneakers

De adidas Spezial Summer ’22 heeft ook nog vier verschillende sneakers: de Warszawa SPZL, Stapfen SPZL, Yabisah SPZL en de ZX 620 SPZL.

WARSZAWA SPZL
SPZL stapfen

De Warszawa SPZL heeft een bovenwerk van rood suède. Dit is verder gedecoreerd met geel leer op de heel tab en de drie strepen. Het tong label is in de klassieke blauw-witte adidas kleurcombinatie. Het paar wordt afgerond met een marineblauwe outsole.

De Stapfen SPZL is voornamelijk van suède in een zanderige tint. Bruine suède bekleedt de heel tab, de drie strepen en eyestays. De voering van het paar is gemaakt van glad bruin leer. Het paar wordt afgerond met een matchende bruine zool.

ZX 620

Het bovenwerk van de Yabisah SPZL is gemaakt van wit leer. Dit wordt gedecoreerd met subtiele zwarte lijnen op de drie strepen. De zwarte branding op het tong label biedt een licht contrast met de volledig witte upper. De speciale rubberen midsole maakt het design compleet.

De ZX 620 SPZL is een klassieke runner in een modern jasje. Het bovenwerk van de sneaker bestaat uit een mix van mesh en leer. De basis van de schoen kleurt crème, met overlays die off-white, beige en bruin kleuren. De zool kleurt bruin en beige bij de hak, en wit bij de neus.

De adidas Spezial Summer ’22 collectie is 12 augustus 2022 verkrijgbaar via de website van adidas. Wil jij meer te weten komen over adidas Spezial en de nieuwe collectie? Klik dan op de knop hieronder.

adidas ZX 620 SPZL

GX3818 · Prijs vanaf €85,-

Naar alle aanbieders

adidas Adilette SPZL 'Chalk White'

GW8793 · Prijs vanaf €58,-

Naar alle aanbieders

adidas Stapfen SPZL

GX3820 · Prijs vanaf €94,-

Naar alle aanbieders

adidas Spezial Yabisah 'Cloud White'

GZ4292 · Prijs vanaf €70,-

Naar alle aanbieders

adidas Warszawa SPZL

GX3819 · Prijs vanaf €139,-

Naar alle aanbieders

Hou ook de nieuwspagina en Sneakerjagers Instagram pagina in de gaten voor het laatste sneaker nieuws over sneakers en streetwear.