Skip to content
Upcoming

adidas Originals & Hender Scheme nieuwste collab

18 april 2019 15:18
adidas Originals & Hender Scheme nieuwste collab

adidas en Hender Scheme hebben al meerdere keren samengewerkt. De eerste keer vond plaats in 2017 doordat beide merken de relatie tussen prestatie- en lifestylesneakers aan het verkennen waren. Tijdens deze samenwerking heeft de oprichter en designer van Hender Scheme, Ryo Kashiwazaki, het bekende Duitse sportmerk inzichten gegeven in het designererfgoed. Telkens als er een nieuwe samenwerking plaatsvindt, wordt het enthousiasme voor creatie bij beide merken weer herenigd.

De nieuwste samenwerking tussen adidas Originals en Hender Scheme richt zich op de adidas Lacombe en adidas Sobakov. Dit zijn niet de meest bekende modellen, maar daarom is het juist leuk om die modellen een make-over te geven. Beide modellen krijgen twee nieuwe colorways.

Hender Scheme x adidas Lacombe

Als eerste kijken we naar de adidas Lacombe. Dit model heeft wat weg van de adidas Stan Smith en dat is ook eigenlijk niet zo gek. De Lacombe is namelijk, net zoals de Stan Smith, ontworpen voor de tenniswereld. Normaal gesproken worden de drie strepen op de Lacombe gecreëerd door een geperforeerd lijnpatroon. Bij de nieuwe colorways zijn er echter stroken van leer door deze gaatjes geweven. Bij de ene colorway valt dit net iets meer op dan bij de andere. Dit komt door het kleurgebruik op beide sneakers.

De ene colorway is voornamelijk wit met een aantal beige details. De andere is juist donker door het gebruik van veel zwart, maar ook hier is de beige kleur weer terug te vinden op de sneaker. De adidas branding op de tong en de Hender Scheme branding aan de zijkant van de sneakers hebben op beide colorways een gouden kleur gekregen.


Hender Scheme x adidas Sobakov

Het tweede model dat een make-over krijgt dankzij deze samenwerking, is de adidas Sobakov. Dit model brengt een eerbetoon aan de moderne voetbalcultuur. Net zoals de Lacombe, doet de Sobakov je misschien ook denken aan een ander adidas model. Kijk maar eens naar de Kamanda. Beide sneakers hebben namelijk een opvallend bewerkte zool. Naast de zool van de Sobakov trekken ook de drie strepen de aandacht. Deze strepen zijn geïnspireerd op voetbalschoenen van adidas aan het begin van de 21ste eeuw.

Ook dit model heeft twee nieuwe colorways gekregen. Waar echter de kleur Wit een rol speelde bij de Lacombe, is deze kleur bij de Sobakov weggelaten. Wel vind je nog zwart en beige terug op de sneakers. Een opvallend element op dit model is de flap die over de veters heen valt. Hierop is heel minimalistisch ” Hender Scheme” te vinden.


De twee verschillende modellen uit de samenwerking tussen adidas Originals en Hender Scheme zullen uitkomen op vrijdag 26 april. Hoeveel deze sneakers gaan kosten is helaas nog niet bekend, maar als we kijken naar de vorige samenwerkingen kunnen we wel een flink prijskaartje verwachten. Voor de laatste informatie blijf je onze releasekalender in de gaten houden.