Skip to content
Upcoming

adidas Madrid ‘Auburn’: OG design City Series keert terug

14 februari 2021 11:50
adidas Madrid ‘Auburn’: OG design City Series keert terug

De adidas Madrid ‘Auburn’ is het volgende OG model dat zich toevoegt aan de City Series van adidas. In de jaren ’70 begon adidas met deze serie en koos daarvoor 24 grote Europese steden uit als inspiratie. De afgelopen jaren brengt adidas steeds meer OG releases terug. Dit keer kozen ze ervoor om het design van de Spaanse hoofdstad uit de archieven te halen.

adidas Madrid City Series

adidas Madrid ‘Auburn’: het Design

De Madrid geïnspireerde schoen is dichtbij het originele design gebleven. Zo is het kleurgebruik bijna hetzelfde en zijn de gebruikte materialen identiek. Het model bestaat uit een leren bovenwerk, dat een bruine warme kleur heeft. Ook de chunky zool en de suède toe hebben een bruine kleur gekregen. Om het geheel nog een zonniger gevoel te geven, zijn er bruingele details gebruikt. Zo hebben de drie bekende adidas strepen en de hak deze kleur gekregen. Verder staat boven de drie strepen het woord ‘MADRID’, dat goud is gekleurd. Ook het adidas logo op de tong heeft deze gouden kleur gekregen.

adidas Madrid 'Auburn'

adidas City Series

In de jaren ’70 is adidas begonnen met de City Series. De modellen uit deze reeks worden beschouwd als echte klassiekers in de sneakerscene. De afgelopen jaren keren steeds meer originele colorways terug van de serie. Zo zagen we afgelopen jaar de terugkomst van de bruine ‘Amsterdam’ colorway. Ook kwam opnieuw het ‘Liverpool’ design uit in 2020. Wat bijzonder was aan deze release, was dat de groene colorway een Size? exclusive release kreeg.

adidas Madrid 'Auburn'
Images via 43einhalb

Wil jij deze bruine adidas klassieker toevoegen aan je collectie? De adidas Madrid ‘Auburn’ zal releasen op 15 februari 2021 vanaf €105. Bekijk de Sneakerjagers Releasekalender om een overzicht van alle verkooppunten te krijgen!

adidas Madrid 'Auburn'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders