Skip to content
Upcoming

adidas keert terug met de ‘Streetball’!

20 juni 2019 15:13
adidas keert terug met de ‘Streetball’!

Het is al verschillende vele jaren geleden dat adidas iets heeft gedaan met het ‘Streeball’ silhouet. Eindelijk is het moment daar dat het gigantische bedrijf weer in aanmerking komt met dit iconische model. De ‘Streetball’, uit de jaren negentig, heeft een uitstekende upgrade gekregen en heeft nog één verrassing in petto. Er komt niet één paartje, maar twee paartjes sneakers uit!

Streetball is een vorm van basketbal met iets andere aspecten dan het gewone basketbal. Zoals je wel kan verwachten wordt het vaak buiten op straat gespeeld. Je speelt drie tegen drie op één basket. Dit maakt het spel een stuk intensiever en jou persoonlijke skills worden veel meer benadrukt. In de jaren negentig had adidas een eigen adidas Streetball Challenge. Dit was een evenement dat ze zelf organiseerde en over de hele wereld trok.

Vanaf het jaar 2020 zal de drie tegen drie sport een Olympische sport worden. Er worden de afgelopen paar jaren dan ook al verschillende EK en WK’s gehouden. Toevallig valt het WK van dit jaar in ons eigen kikkerlandje. Twintig vrouwen teams en twintig mannen teams strijden in dit toernooi om de felbegeerde beker.

Closer look

De sneakers zijn iets aders dan vroeger maar nog steeds net zo sterk. De eerste colorway is voornamelijk geel van kleur met zwarte details. De upper van de sneaker is in een gele kleur aangebracht en is gemaakt van verschillende materialen, waaronder zacht zeurde en een sterk synthetische stof. Daarboven op is er een zwarte overlay geplaatst met een extra gele overlay. Tevens is de midsole geel van kleur en zijn er verschillende zwarte transparante vlakken overheen aangebracht. Deze vlakken lopen door naar de bodem en vormen op deze manier de outsole. Ten slotte heeft adidas het ‘Streetball’ logo op de tong aangebracht.

De tweede sneaker heeft een totaal ander uiterlijk. De body is gemaakt van een leren stof en heeft een witte kleur. Daarnaast is er een zwarte synthetische stof aangebracht op de zijkant van de sneaker. Tevens heeft de upper grijze en zwarte overlays. De midsole heeft een witte kleur die vervaagd naar een grijze kleur. Netzoals op de eerste colorway staat er op de tong van deze sneaker het ‘Streetball’ logo. Allebei de colorways zijn ontzettend sterk uit de verf gekomen en ze zullen de basketbal velden ongetwijfeld onveilig gaan maken.

Helaas kunnen we nog niet vertellen wanneer deze twee paartjes gaan uitkomen. Tevens is het vaste prijskaartje ook nog niet bekend maar wij verwachten dat zij rond de €160,- gaan kosten. Wil jij dit paartje echt heel graag hebben, houdt onze releasekalender en socials zoals Instagram en Facebook dan goed in de gaten.


adidas Streetball 'Flame Orange'

EF9598 · Prijs vanaf €44,-

Naar alle aanbieders
feature image

adidas Streetball 'Black & White'

EF9597 · Prijs vanaf €91,-

Naar alle aanbieders
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
adidas Streetball EF9597 Release Date
Images by: adidas