Skip to content
Upcoming

De officiële FIFA World Cup Qatar 2022 wedstrijdbal Al Rihla

1 april 2022 15:00
De officiële FIFA World Cup Qatar 2022 wedstrijdbal Al Rihla

Het WK voetbal van 2022 wordt in Qatar gespeeld. In tegenstelling tot de vorige edities, wordt de tweeëntwintigste editie in de winter gespeeld. Vanwege de hoge temperaturen in het Arabische land kan er niet in de zomer worden gevoetbald. Tijdens het WK zal er met een bijzondere adidas wedstrijdbal worden gespeeld.

FIFA World Cup Qatar 2022

Het wereldkampioenschap draait om de nationale teams die bij de FIFA zijn aangesloten. Ook het Nederlands elftal is na acht jaar weer van de partij. Het toernooi begint op maandag 21 november in Al Khor dat wordt gespeeld door het team van Qatar zelf. De finale zal plaatsvinden op zondag 18 december in Doha.

Van de tweeëndertig landen die mee zullen doen aan het toernooi, zijn er negenentwintig bekend. De laatste drie tickets voor het WK worden in juni verdeeld bij de intercontinentale play-offs en de finale van de Europese play-offs.

Op vrijdag 1 april om 18:00 uur begint de loting van het toernooi in Doha. Tijdens de loting vertellen ze welk land tegen wie moet in de groepsfase. Deze avond weten we ook wie Nederland in de poule zal treffen.

adidas wedstrijdbal Al Rihla

adidas is een groot sponsor van de FIFA World Cup Qatar 2022 en heeft de wedstrijdbal ontworpen. De wedstrijdbal heeft DNA van Qatar, maar inspireert ook voetballers om grote dromen te hebben.

adidas’ wedstrijdbal heet ‘Al Rihla’, wat de reis betekent. Het maakt niet uit waar ter wereld je wil voetballen, de Al Rihla wedstrijdbal volgt jou er naartoe. De voetbal heeft een parelmoer-achtige afwerking, waardoor de bal wat glinstert. De bal is verdeeld in driehoeken en elke lange zijde bestaat uit verschillende kleuren.

adidas wedstrijdbal Al Rihla

Op de bal zie je het adidas logo, maar ook de branding van het WK natuurlijk. Op andere panelen staat ‘Football is teamwork, fair play, collective, responsibility, passion, respect’ in verschillende talen. In de voetbalwereld wordt nog niet altijd respectvol met elkaar omgegaan. FIFA streeft naar een toekomst in de voetbal zonder racisme en discriminatie.

Messi
adidas wedstrijdbal Al Rihla

adidas wil samen met Common Goal een inclusievere sport voor iedereen creëren. Daarom doneert adidas tot 2023 1% van de wereldwijde nettoverkoop van voetballen aan Common Goal.

De officiële Al Rihla ballen, die we ook op het WK zullen zien, verschijnen in twee kleuren. De parelmoer variant, maar ook een oranje variant. Beide ballen kosten €150,00.

RIHLA PRO
RIHLA PRO
RIHLA PRO WTR
RIHLA PRO WTR

Naast de PRO ballen, is de Al Rihla ook in verschillende maten. Zo verkoopt adidas de kleurrijke bal in een mini-formaat, maar ook als training-exemplaar. De Al Rihla Club Voetbal is op de website van adidas verkrijgbaar in vernieuwende kleurencombinaties. De officiële FIFA World Cup Qatar 2022 wedstrijdbal is exclusief verkrijgbaar bij adidas.

adidas members week
Alle afbeeldingen van adidas

Tijdens de adidas Members Week geeft het Duitse sportmerk verschillende officiële World Cup-wedstrijdballen weg. De ballen zullen gesigneerd worden door bekende voetballers vanuit de hele wereld. Doe mee aan de actie via de knop hieronder.