Skip to content
Upcoming

adidas en Wales Bonner slaan opnieuw de handen ineen

3 juni 2022 16:00
adidas en Wales Bonner slaan opnieuw de handen ineen

adidas Originals en Wales Bonner zijn opnieuw samengekomen voor een lente/zomer 2022 collectie. De collab heeft zich deze keer vooral gericht op de jaren 70 en 80. Daarnaast heeft het duo het onderzoek van Wales Bonner naar de muziek en fotografie van Burkina Faso in West-Afrika gebruikt als inspiratiebron. Op deze manier willen ze een eerbetoon brengen aan creatieve energie en persoonlijke stijl. Hieronder kun je een blik werpen op de collectie die op 4 juni 2022 beschikbaar zal zijn via de CONFIRMED-app!

Wales Bonner

In 2014 heeft Grace Wales Bonner het Londense Label ‘Wales Bonner’ opgericht. Het label is oorspronkelijk opgericht als herenkledingmerk, maar al snel breidde zich dit uit naar dameskleding.

Grace Wales Bonner is een Britse ontwerpster, ze heeft een Jamaicaanse vader en een Engelse moeder. Ze gebruikt haar afkomst als een belangrijke referentie in haar collecties. Grace heeft talloze prijzen mogen ontvangen, waaronder Emerging Menswear Designer bij de British Fashion Awards in 2015.

Grace Wales Bonner
Grace Wales Bonner | Foto van Wales Bonner

adidas Originals x Wales Bonner collectie

Het duo komt met een nieuwe lente/zomer 2022 collectie. Waarbij ze gebruik hebben gemaakt van het onderzoek van Wales Bonner. Het modehuis heeft onderzoek gedaan naar de muziek en fotografie van Burkina Faso in West-Afrika. Daarnaast hebben ze de populaire stijlen van de jaren 70 en 80 teruggebracht in de collectie. Om zo een eerbetoon te creëren aan creatieve energie en persoonlijke stijl.

adidas Originals x Wales Bonner
adidas Originals x Wales Bonner

De collectie bestaat uit luxe sportkleding met een knipoog naar het verleden. Waaronder traingspakken, T-shirts en sokken. De collab heeft gekozen voor een gedurfde kleurenpalet met vrolijke tinten, waaronder ‘Primary Red’, ‘Sun Yellow’ en ‘Pale Pink’. De kleuren en de visie is ook terug te zien in de twee adidas Country-colorways die uit zullen komen. Deze zullen te koop zijn in een zwarte of bruine kleurstelling. Daarnaast brengt Wales Bonner ook twee nieuwe colorways uit voor de WB Samba.

adidas Originals x Wales Bonner

De collectie wordt gepresenteerd aan de hand van geschoten foto’s door fotografieduo Jalan en Jibril Durimel. Daarnaast zijn de modellen van de campagne gestyled door Tom Guinness. Hierdoor wordt de collectie tot leven gebracht met een levendige campagne die saamhorigheid en verbinding weergeeft. Ook is er een promotievideo gemaakt, deze kun je hieronder bekijken. Zo krijg je een duidelijk beeld van de aankomende collectie.

De nieuwe collectie zal gaan uitkomen op zaterdag 4 juni 2022 en zal alleen beschikbaar zijn op de CONFIRMED-app. Heb je de app nog niet? Geen zorgen! Deze is gratis te downloaden in de App Store of Google Play Store. Hou voor meer updates over nieuwe collecties vooral onze nieuwspagina in de gaten!