Skip to content
Upcoming

Adidas en Pixar komen met een Monsters, Inc. collectie

21 september 2021 19:00
Adidas en Pixar komen met een Monsters, Inc. collectie

Adidas en Pixar brengen samen de Monsters, Inc. collectie uit. De twee merken vieren het twintigjarige jubileum van de klassieke Monsters, Inc. film door de schoenen uit deze collectie een monster make-over te geven.

Over de Monsters, Inc. film

Monsters, Inc. is een Amerikaanse animatiefilm die in 2001 voor het eerst gedraaid werd. Het verhaal speelt zich deels af in de monsterwereld, waar de Monsters en co. fabriek centraal staat. Hier wordt energie opgewekt om alles in de monsterwereld draaiende te houden. Om energie op te wekken voor de fabriek, verzamelen de monsters angstkreten van kleine kinderen.

Monsters Inc Collectie pixar & adidas
Image by MovieMeter

De monsters stappen via verschillende deuren de mensenwereld in, waar zij de kinderen in de slaapkamers proberen te laten schrikken. Op een dag volgt een klein meisje één van de monsters naar de hun wereld toe. Het monster Sully probeert samen met zijn beste vriend Mike Wazowski het meisje verborgen te houden, totdat de twee monsters haar weer terug kunnen brengen naar de mensenwereld.

Adidas x Pixar Monsters, Inc. Collectie

Om het jubileum van de monsterfilm te vieren hebben de twee merken een griezelige collectie uitgebracht. Deze collectie bestaat uit een aantal items die gebaseerd zijn op de monsters uit de film.

Mike Wazowski x D.O.N. Issue #3

Het eerste item uit de samenwerking is een nieuw paartje van de D.O.N. Issue #3. Deze sneaker is gebaseerd op het groene monster Mike Wazowski. Zo kleurt het silhouet volledig groen, waarop een paar zwarte elementen te vinden zijn.

De kleur zwart vertoont zich op de drie strepen aan de zijkant van de hiel en op het accentje op de middenzool. Verder is het oog van Mike Wazowski op de tong van het silhouet vinden. Over de veters heen zit een elastisch bandje, hierop staat de zin “You and I are a team” in het wit geschreven.

Mike Wazowksi D.O.N. Issue #3
Image by adidas
Monsters Inc Collectie pixar & adidas

Sully x The Dame 7

Pixar voegt ook een monster op de Dame 7 toe. Het paar haalt zijn inspiratie uit het grote monster genaamd Sully. Het bovenwerk van het model is gemaakt van verschillende materialen. De basis is gemaakt van mesh, waarover overlays te vinden zijn gemaakt van leer. Deze zijn geplaatst op de mudguard en rondom de veters. De hiel is gemaakt van fur en verwijst naar de harige vacht van Sully.

De vacht van Sully is blauw, met paarse vlekken. Pixar neemt dit detail mee naar het kleurenschema van het silhouet. Zo is de basis van de sneaker blauw, waarop paarse vlekken op het bovenwerk en op het buitenzool te vinden zijn. De middenzool is blauw met paarse spikkels.

Verder is de tong afgewerkt met een paars randje. Aan de zijkant van de sneaker zijn de drie strepen van adidas te vinden in het paars. Ook op dit paar is de tekst “You and I are a team” in het wit geschreven. Hierdoor matcht het paar perfect met de Mike Wazowski D.O.N Issue #3 en is de vriendschap tussen de twee monsters op deze paren terugvinden.

The Dame 7
Image by adidas
Monsters Inc Collectie pixar & adidas

George x adidas Forum Low

Één van de leukste momenten uit de animatiefilm is het iconische sok scène van het monster George. Nadat George een energie tank succesvol heeft kunnen vullen met een angstkreet van een kind, bracht het monster per ongeluk een sok mee naar de monsterwereld. Bekijk de scène hieronder.

Zo krijgt ook George zijn eigen paar van het adidas Forum Low. Het bovenwerk van het model bestaat uit verschillende tinten van oranje.

De basis is gemaakt van leer. De toebox, de drie adidas strepen en de kleine elementen naast de veters en op de hiel zijn gemaakt van fur. Deze verwijzen naar de harige vacht van het monster.

Verder heeft het silhouet een witte middenzool en een oranje buitenzool die matchen met het bovenwerk.

adidas Forum Low
Image by adidas
Monsters Inc Collectie pixar & adidas

Mike Wazowski T-shirt

Vervolgens hebben wij de Mike Wazowski T-shirt. Op het shirtje zie je Mike tegen een energietank aanleunen en laat hij op zijn vinger een basketbal ronddraaien. Onder het monstertje is de tekst “It’s the laughter we’re after!” in het wit geschreven.

Mike Wazowski T-shirt
Image by adidas

Sully Hoodie

Daarnaast brengen adidas en Pixar ook de Sully hoodie uit. De hoodie heeft een blauwe basis, waarop paarse vlekken gespot worden op de capuchon, schouders en mouwen. Op de mouwen zitten de drie strepen van adidas, deze zijn wit van kleur. Verder kan je aan de voorkant van de hoodie het adidas logo vinden.

Monsters Inc Collectie pixar & adidas
Image by adidas

Mike Wazowski Basketbal

Als laatst hebben wij nog de Mike Wazowski basketbal. Hierop is het gezicht van Mike Wazowski te vinden met een brede glimlach.

Mike Wazowski Basketbal
Image by adidas

Houd je agenda in de gaten want op zaterdag 26 september 2021 en donderdag 7 oktober 2021 wordt de Monsters, Inc. collectie gedropt. De items uit deze collectie zullen verkrijgbaar zijn op de website van adidas.

Tot zover de Monsters, Inc. collectie van adidas en Pixar. Ben jij benieuwd welke andere collecties ook binnenkort uitkomen? Download dan de Sneakerjagers app en vergeet ons niet te volgen op Instagram, Facebook en Twitter.