Skip to content
Newsfeed

adidas en BAPE brengen een vijfdelige samenwerking uit voor 30e jubileum

27 maart 2023 20:00
adidas en BAPE brengen een vijfdelige samenwerking uit voor 30e jubileum

A Bathing Ape bestaat dit jaar 30 jaar en viert dit met een nieuwe samenwerking aan te gaan met niemand minder dan hun oude vriend adidas. In 2003 brachten de twee hun eerste iconische collab uit en gebruikte het Superstar model van adidas; de ‘Super Ape Star’ werd geboren. Ditmaal zal de samenwerking draaien om het adidas Gazelle model. De BAPE x adidas Campus zal droppen op 1 april 2023 op de website van adidas. Bekijk hier de officiële beelden.

A Bathing Ape

De Japanse ontwerper Tomoaki Nagao heeft BAPE in 1993 opgericht, samen met fashion designer SK8THING. De toen 23-jarige Nigo werd geïnspireerd door hiphop muziek en het nachtleven van Tokio. De twee maakte zo’n vijftig t-shirts in de week waarvan ze de helft verkochten en de andere helft weggaven aan lokale bewoners om zo een hype te creëren. Nu, zo’n dertig jaar later, is A Bathing Ape een van de populairste streetwear merken ter wereld.

Naast dat het Japanse streetwear brand dertig jaar oud wordt, is het ook nog eens twintig jaar geleden dat de eerste samenwerking met adidas uit kwam. Om dit te vieren, zullen de merken vijf verschillende items in 2023 uitbrengen. De reeks van nieuwe items wordt gestart met het Campus 80 silhouet.

De navy kleurige sneaker zal enkele speciale details bevatten. Zo is er een speciaal 30th anniversary logo geplaatst op de tong. Ook is er een gouden dubrae te zien op de veters.

De BAPE x adidas Campus dropt op 1 april 2023 op de website van adidas. Bekijk in de tussentijd nog even een aantal officiele beelden hieronder en blijf op de hoogte via onze news pagina.

BAPE x adidas Campus officiële beelden
BAPE x adidas Campus officiële beelden
BAPE x adidas Campus officiële beelden