Skip to content
Newsfeed

adidas en Dime komen samen voor de Superstar ADV en kledingcollectie

13 mei 2023 08:55
adidas en Dime komen samen voor de Superstar ADV en kledingcollectie

Dime heeft deze week een aankomend project met adidas Skateboarding gepresenteerd. De samenwerking zal twee verschillende colorways bevatten van de Dime x adidas Superstar ADV. De collab gaat gepaard met een hele kledingcollectie ontworpen door de samenwerkende merken. De samenwerking zal op 13 mei 2023 verschijnen op de Dime-website en op 14 mei op de adidas-website en geselecteerde skateshops.

adidas Dime Superstar ADV

Na het werken aan het 1RTL Moab-project eerder dit jaar, komt Dime nu samen met adidas. De kledingcollectie bestaat uit twee tracksuits in babyblauwe en effen zwarte kleurenschema’s. De stukken zijn gesneden met typische jaren 80 inspiratie. De items hebben een ruimere pasvorm om comfortabel te kunnen skateboarden.

“Het is zowel nederig als een ongelooflijke eer om samen te werken met een wereldwijd en gerespecteerd merk als adidas Skateboarding voor deze collectie”

Dime’s Mark Regimbal

We hadden volledige toegang tot hun uitgebreide catalogus en bronnen die onze wereld openden voor eindeloze artistieke mogelijkheden“, vertelt Regimbal. “Het adidas-team maakte het creatieve proces leuk en gemakkelijk voor ons terwijl ze onze waarden als merk respecteerden. We vonden het geweldig om met adidas te werken en onze stad aan de wereld te laten zien. Uiteindelijk zou het moeten gaan om het op een positieve manier bijdragen aan gemeenschappen met hoogwaardige producten en we hopen dat deze collectie precies dat doet.”

Naast de kleding krijgt Dime de kans om te werken aan de adidas Superstar ADV in twee verschillende kleurenschema’s. Beide sneakers hebben een bovenwerk van grof leer en op de hielen staat het beruchte ‘golvende’ element. De drie strepen zijn van lakleer met een kleine mix van kleuren. Om de sneaker af te maken, zijn er Tonal restoration graphics te zien op de tongen en hebben ze 70% gerookte rubberen buitenzolen.

De items droppen op 13 en 14 mei 2023. Bekijk de foto’s van de hele collectie hieronder. Als je op de hoogte wilt blijven van nieuws zoals dit, houd dan onze Sneakerjagers nieuwspagina in de gaten.