Skip to content
Upcoming

adidas Clean Classic – een stap richting Zero Waste

3 september 2020 18:30
adidas Clean Classic – een stap richting Zero Waste

Adidas kwam 3 september met een duurzame sneaker collectie genaamd Clean Classic. De collectie bestaat uit vernieuwde klassiekers die helpen een einde te maken aan plastic afval. Denk aan de bekende modellen zoals de Superstar en Stan Smith. De modellen zelf zijn zoals je ze al jaren kent en zijn in silhouet niks veranderd. De sneakers zijn gemaakt met vegan alternatieven voor de grondstoffen of materialen met een dierlijke oorsprong. De voering van het bovenwerk is gemaakt van 100% gerecycled polyester. Door het gebruik van gerecycled polyester geven ze een tweede leven aan niet-biologisch afbreekbaar materiaal. Daardoor vermindert de winning van aardgas en olie voor het produceren van nieuwe producten. Het bovenwerk zelf bestaat voor 70% uit gerecycled materiaal genaamd Primegreen. En de loopzool is gemaakt van natuurrubber en hergebruikt rubber.

Samenwerking met Parley

Het probleem is plastic. Het antwoord is innovatie. adidas heeft zich toegewijd een einde te maken aan plastic afval door middel van innovatie en partnerschappen. In samenwerking met Parley vangen ze plastic afval op voordat het in de oceaan terecht komt. Dit plastic afval wordt vervolgens getransformeerd tot high-performance sportkleding. En dat is pas het begin. adidas heeft samen met Parley, Primeblue ontwikkeld. Samen hebben zij de missie om in 2024 alleen nog maar 100% gerecycled polyester voor de producten te gebruiken. Deze stappen alleen zullen de wereld niet redden, maar ze zijn onderdeel van adidas’ inzet voor onze planeet en de toekomst. Het gaat om meer dan alleen sport. Ook om het beschermen van de oceanen en kustgebieden. Dit gaat om onze toekomst.

Elke stap is er een

adidas zet dus grote stappen in zijn strijd tegen materiaal verspilling. Met adidas Clean Classic collectie is het probleem nog niet opgelost maar elke stap is er een. Er verschijnen 8 duurzame modellen van de bekende sneakers. Hieronder staan ze voor jou op een rijtje. Wil jij op de hoogte blijven van alle nieuwe releases? Check dan onze releasekalender.


adidas Superstar Clean Classic 'White'

FW2293 · Prijs vanaf €56,-

Naar alle aanbieders

adidas Stan Smith Clean Classic 'White/Green'

FU9609 · Prijs vanaf €51,-

Naar alle aanbieders

adidas Stan Smith Clean Classic 'White'

FV0534 · Prijs vanaf €47,-

Naar alle aanbieders

adidas Supercourt Clean Classic 'White'

FU9728 · Prijs vanaf €115,-

Naar alle aanbieders

adidas Continental 80 Clean Classic 'White'

FV8468 · Prijs vanaf €49,-

Naar alle aanbieders

adidas SC Premiere Clean Classic 'White'

FW2361 · Prijs vanaf €88,-

Naar alle aanbieders

adidas Superstar Clean Classic 'White'

FW2292 · Prijs vanaf €53,-

Naar alle aanbieders
Adidas Clean Classic

adidas Superstar Bold W Clean Classic 'White'

FY0129 · Prijs vanaf €79,-

Naar alle aanbieders
Images by adidas