Skip to content
Brand

De beste chunky adidas sneakers voor de zomer

4 mei 2023 20:34
De beste chunky adidas sneakers voor de zomer

Chunky sneakers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. De volumineuze stijlen hebben de modewereld en de sneaker community veroverd en genieten van een enorme hype. De schoenen met de opvallende zolen waren in de jaren negentig al erg populair, dus ze beleven nu een kleine comeback. Passend bij de trend laten we je vandaag de mooiste adidas chunky sneakers zien. Laten we meteen beginnen!

We laten hier slechts een kleine selectie van adidas chunky sneakers zien. Via de adidas-website kun je echter meer dan 200 stijlen van deze categorie vinden. Het is dus zeker de moeite waard om te browsen!

Wat zijn chunky sneakers precies?

Chunky sneakers zijn schoenen met een oversized dikke zool. Naast een coole en relaxte uitstraling bieden deze sneakers natuurlijk ook extra comfort vanwege de dikke zool. Voor de kleine vrouwen onder ons heeft de chunky sneaker ook nog een ander positief neveneffect, want de hoge zool laat je een paar centimeter groter lijken. Je kunt deze sneakers combineren met baggy jeans, maar ook klassiek met skinny jeans, jurken en rokken.

De mooiste chunky sneakers van adidas

Hieronder laten we je een kleine selectie zien van de populairste chunky sneakers van adidas en hoe je ze kunt combineren. Laten we beginnen met …

adidas Forum Bold

… de adidas Forum Bold! De sneaker is verkrijgbaar in maar liefst 13 verschillende kleuren op adidas. Dit paar heeft een synthetisch bovenwerk in de kleuren beige en wit. Hieronder laten we je wat inspiratie zien uit de adidas-community, zodat je de sneaker bijvoorbeeld zo kunt stylen:

Hier wordt de adidas Forum Bold casual gecombineerd met een joggingbroek en een leren jas. Zoals je ziet is de sneaker ook verkrijgbaar in het neutrale wit, waardoor je hem eigenlijk met alles kunt combineren.

Hier wordt de adidas Forum Bold streetstyle-achtig gecombineerd. De broek met de cut-outs en de casual witte trui maken de look af met de sneaker.

adidas Nizza Bonega Mid

Deze edgy adidas Nizza Bonega Mid schoen geeft jouw outfit de extra dosis stijl. Het bovenwerk van textiel is voorzien van een allover animalprint en de branding-details in goud-look zorgen voor een glanzende afwerking. De dubbele plateauzool maakt je een beetje langer. Je kunt deze kick vooral goed combineren met een baggy jeans, een jurk of rok in de zomer.

adidas Ozweego

Ook deze Ozweego behoort tot de chunky stijlen van Adidas. De schoen is geïnspireerd op retro running stijlen, waardoor de sneaker nog steeds een running- en lifestyleschoen is. Je kunt de schoen combineren als volgt:

Hier wordt de schoen gecombineerd met een strakkere jeans en een los shirt. In plaats van een strakkere jeans zou je bijvoorbeeld ook een baggy jeans kunnen dragen, of een losse stoffen broek die goed past bij de Ozweego’s.

Afgezien van de beige colorway zijn er nog tien andere kleuren beschikbaar voor de Ozweego. Hier wordt de zwarte schoen gecombineerd met een strakke legging en een zwarte blazer voor een wat nettere look. Zo kan het ook gestyled worden!

adidas Triple Platform Low

Jullie willen nog een extra portie “chunkyness”? Dan is deze Triple Platform iets voor jullie! De adidas sneaker heeft een extreem hoge zool, de typische drie strepen aan de zijkant en een kleine klittenbandsluiting. Ook hier zou een bredere broek mooi op de plateauzool vallen.

adidas Forum Bonega

De adidas Forum Bonega lijkt op de Forum Bold, maar ze verschillen in het bovenmateriaal: de Bonega is namelijk gemaakt van leer.

Je kunt de adidas Forum Bonega bijvoorbeeld stylen zoals op deze foto – hier combineert ze de kicks met een wijde broek en een wit basic topje. Perfect voor de zomer!

adidas Gazelle

Hier gaan we verder met de adidas Gazelle. Deze chunky sneaker komt rechtstreeks uit de jaren 60 en is een echte klassieker. Zelfs na decennia blijft de kick overtuigen met zijn tijdloze, veelzijdige stijl. Deze versie heeft een drievoudige plateau-tussenzool die op elke sectie het legendarische adidas Trefoil-logo laat zien.

adidas by Stella McCartney Clogs

Een iets andere chunky stijl: de Clogs van Stella McCartney zijn extra chunky. Je kunt eenvoudig in de klomp stappen, wat natuurlijk vooral handig is voor de zomer. Bovendien is de silhouet geproduceerd zonder dierlijke delen.

Je kunt de adidas chunky Clog ongeveer zo combineren: met een langere rok of jurk, schattige enkelbandjes en een casual overhemd of shirt.

adidas Oznova

We sluiten ons overzicht van de adidas chunky styles af met deze adidas Oznova. Het model is nog relatief onbekend en daarom een echte insider tip. Het beste: op dit moment kun je de kick zelfs met korting krijgen. In plaats van de gebruikelijke 130 euro kun je de sneaker nu voor slechts 80 euro bemachtigen!

Welke adidas chunky stijl vond je het leukst? We hopen dat we je een beetje inspiratie hebben kunnen geven. Als je meer wilt lezen zoals dit, check dan onze nieuwspagina.