Skip to content
Newsfeed

adidas benoemt PUMA’s Bjørn Gulden als nieuwe CEO

11 november 2022 20:23
adidas benoemt PUMA’s Bjørn Gulden als nieuwe CEO

Bjørn Gulden, oud CEO PUMA, is benoemd tot nieuw CEO bij adidas. De Noorse topman was in de afgelopen negen jaar actief bij PUMA en zal vanaf januari 2023 bij adidas beginnen. Gulden zal huidig CEO Kasper Rorsted opvolgen, die in november 2022 op zal stappen.

Bjørn Gulden

Bjørn Gulden is geen onbekende in de sneakerwereld. Van 1992 tot 1999 was de topman werkzaam bij adidas en was hij hier als Senior Vice President werkzaam op verschillende afdelingen. Later sloot Gulden zich aan bij het team van Helly Hansen, Pandora en in 2013 startte hij bij PUMA.

In de afgelopen negen jaar heeft Gulden PUMA opnieuw op de kaart gebracht. Met zijn visies bracht hij het Duitse bedrijf recordresultaten op en was hij verantwoordelijk voor samenwerkingen met onder andere Rihanna, Jay-Z en Selena Gomez. Deze strategie met collabs werkte zodanig goed voor PUMA, dat het bedrijf op het gebied van basketbal flink in marktaandelen steeg.

Ook adidas leek deze strategie met collabs goed onder de knie te hebben met als grote speler Kanye West en zijn Yeezy lijn. Echter, in 2022 werd deze samenwerking, die al sinds 2014 liep, stopgezet met alle gevolgen van dien. Zo zal adidas zonder Kanye West een financiële klap van 250 miljoen dollar voor de kiezen krijgen.

Dit resulteerde in het ontslag van huidig CEO Kasper Rorsted. Op 11 november 2022 zal het contract van Rorsted vervroegd gestopt worden en wordt Bjørn Gulden zijn opvolger. Volgens adidas een goede beslissing: “As CEO of Puma, he re-invigorated the brand and led the company to record results. We are convinced that Bjørn Gulden will head adidas into a new era of strength and is looking very much forward to a successful cooperation”, aldus Thomas Rabe, Chairman en Chief Executive Officer adidas.

Houd onze nieuwspagina in de gaten voor de laatste updates.