Skip to content
Brand

adidas AVACOURT is de tennisschoen voor vrouwen

23 april 2022 19:30
adidas AVACOURT is de tennisschoen voor vrouwen

adidas introduceert de AVACOURT, de nieuwe tennisschoen die speciaal voor vrouwen is ontworpen. Het merk noemt het een doorbraak in de sport tennis. De schoen biedt stabiliteit en demping op exact de juiste plekken. Dit komt doordat ze hebben gekeken naar de voorkeuren van vrouwen en de specifieke kenmerken van de vrouwelijke voet. De AVACOURT is te koop op de website van adidas.

AVACOURT

adidas heeft jaren lang onderzoek gedaan om de perfecte tennischoen voor vrouwen te creëren. Dit hebben ze gedaan door de verschillen tussen mannen- en vrouwenvoeten, voetscans, pasvormen en slijtagepatronen te analyseren. Wat allemaal terug is gekomen in het design van de schoen.

De AVACOURT heeft een lichtgewicht Bounce Pro-middenzool, de schoen kan hiermee stabiliteit en demping op de juiste plaatsen rondom de voet bieden. Daarnaast zorgt het TPU Torsion System voor een balans tussen stabiliteit en flexibiliteit. Als laatste bieden de zachte kraagmaterialen comfort in het gebied waar vrouwen de neiging hebben om meer wrijving te krijgen.

AVACOURT

Garbiñe Muguruza, professioneel tennisspeelster zegt over de schoen:I’m excited to see adidas continuing to push forward and change the game with its product innovation, AVACOURT is the perfect example of that. It signals change and I’m thrilled to be able to step out on court wearing it.

Kenmerken AVACOURT

Optimale demping

BOOST

Een lichtgewicht Bounce Pro-middenzool biedt demping en stabiliteit. De zool dempt elke landing. Daarnaast maakt dit de schoen ook snel reagerend op alle bewegingen die je maakt.

Verbeterde flexibiliteit

Het Torsion System van TPU biedt een optimale balans tussen stabiliteit en flexibiliteit. In 1988 kwam adidas voor het eerst met het Torsion System. De technologie is ontworpen met als doel om meer flexibiliteit te bieden en de middenvoet te ondersteunen. Hierdoor kunnen de voor- en achtervoet vrijer bewegen en rolt de voet makkelijker af tijdens het sporten.

Tension System

Comfort

adidas

Voetscans laten zien dat vrouwen zachtere voetbogen hebben, het Torsion System is ingezet om irritatie van drukpunten te voorkomen. Bovendien laten draagpatronen zien dat vrouwen extra bescherming nodig hebben tegen slijtage in het teengebied. Daarom heeft het merk hier een berschermend materiaal toegevoegd waardoor slijtage wordt tegen gegaan.

Anette Steingass, adidas Senior Director Tennis & Court Sports, zegt over de schoen: If you want to play your best tennis, in a truly uncompromised confident manner, free from any distractions, and look beautiful, this is your go-to shoe. It is that sweet spot of the best of all things.

Of je nu op hoog niveau tennis speelt of je wilt pas gaan beginnen met de sport, de AVACOURT is voor iedere vrouw de perfecte schoen! Het is de eerste adidas tennisschoen die speciaal gemaakt is voor vrouwen. Hierdoor heb je de beste schoen aan je voeten en kun je optimaal presteren. Misschien sta jij straks wel tegenover Garbiñe Muguruza!