Skip to content
Upcoming

adidas Adilicious: waar sneakers en eten samenkomen

28 juni 2022 14:09
adidas Adilicious: waar sneakers en eten samenkomen

Met de nieuwe Adilicious-serie overbrugt adidas de kloof tussen sneakers en eten. De serie bestaat uit een elftal van adidas’ meest iconische silhouetten, elk geïnspireerd op een unieke eetgelegenheid van over heel de wereld.

De restaurants die meewerken aan de collectie zijn geselecteerd vanwege hun historie en invloed in de lokale gemeenschap. In deze restaurants wordt niet alleen lekker eten geserveerd, maar het zijn ook plekken waar verschillende culturen samenkomen. Doormiddel van sneakers vertellen deze lokale food spots hun verhaal vertellen.

In juni 2022 zullen eerst de Taegeukdang (Seoul), Ravi (Dubai) en Bloody Angle (Tokyo) droppen. Dan zijn de Cuts & Slices (New York), Howlin’ Ray’s (Los Angeles), Taqueria Orinoco (Mexico City), Superfly (Beijing) en Yanwai (Shanghai) aan de beurt. De culinaire tour eindigt in Europa met Ø27 (Berlin), Kolam (Paris) en Trap Kitchen (London). Laten we eens naar elk restaurant en de bijbehorende sneaker gaan kijken.

Taegeukdang in Seoul

Het in 1946 opgerichte Taegeukdang is de oudste bakkerij uit Seoul. Hier kun je van alles verkrijgen, van ouderwetse broden tot gebakjes. Bijzonder is dat de bakkerij nooit bang is geweest om te innoveren en tegelijkertijd hun roots nooit is vergeten.

De schoen in kwestie is de adidas Superstar Taegeukdang. Op het middenpaneel van de sneaker zit een laag tyvek. Wanneer je dit verwijdert wordt de zwart-witte colorway van de Superstar onthult. De midsole heeft een off-white tint, net als de shell toe. Hierdoor krijgt het paar een verouderde vintage stijl. Onder de doorschijnende outsole vind je nog een graphic van een lokale Koreaanse artiest.

Taegeukdang

Ravi in Dubai

Ravi is een eetgelegenheid uit Dubai dat al 40 jaar lang overheerlijke Pakistaanse gerechten serveert voor een schappelijke prijs. Bij Ravi kan je perfect met de hele familie buiten dineren in de verlichte buitenruimte.

Ravi Restaurant
Ravi Restaurant

De Superstar Ravi heeft een retro uitstraling. Het bovenwerk heeft een leren basis dat crème kleurig is. Op het middenpaneel, de veters en de hak bevindt zich nog groene detaillering. Op de suède hak staat nog ‘Ravi Restaurant 1978’ bedrukt, wat de naam van het restaurant is en het jaar wanneer het is opgericht.

Bloody Angle in Tokyo

Bloody Angle is een bar, vinyl- en kledingwinkel in één, dat is gevestigd in Shibuya, Tokyo. Binnen kan jij favoriete cocktails bestellen, terwijl je geniet van de sfeervolle ambiance. De SST Laceless Bloody heeft een bovenwerk van zwart leer.

De veters zijn op deze sneaker achterwegen gelaten. Verder vind je nog paarse en rode detaillering op de drie strepen en de kraag. Dit is geïnspireerd op de kleuren van de neon lichten uit de bar. Op de hak vind je ook nog het Bloody Angle logo.

Cuts & Slices in New York

Cuts & Slices is een Pizzeria uit Brooklyn, New York. Samen met adidas heeft de zaak gewerkt aan de Forum Hi Cuts & Slices. Op het leren bovenwerk wordt gebroken-wit, bordeauxrood, rood en bruin gecombineerd. Het paar heeft een crème kleurige strap waarop de tekst ‘Pull Up Beloved’ staat. Op de kraag vind je nog het adres van de pizzeria.

Howlin’ Ray’s in Los Angeles

Howlin’ Ray’s is een kip restaurant uit Los Angeles. Hier vind je alles kip gerelateerd, van chicken sandwiches tot hot wings. In samenwerking met adidas is de Campus Howlin’ Ray’s tot stand gekomen.

Op het bovenwerk van de sneaker bevindt zich glad wit leer. De rode kleur van het restaurant vind je terug op de strepen, de veters en bij de kraag. Op de tong en de heel tab vind je zwart glimmend leer.

Orinoco in Mexico City

De Taqueria uit Mexico City krijgt een eigen versie van de adidas Forum Low. Het bovenwerk is bekleed in off-white kleurig leer. Dit wordt gecombineerd met wit leer op de strap, middenvoet en hak.

Op de veters staat de tekst ’trompo res chicharrón’. Dit is een referentie naar het vlees dat wordt gebruikt in de taco’s. Verder zijn er nog rode details te vinden op de tong, lining en het middenpaneel.

Superfly in Beijing

Superfly is een gastro-bar dat klassieke Szechuaanse comfort food gerechten in een nieuw jasje steekt. In de bar wordt een retro-casual ambiance gecreëerd door het klassiek decor en de upbeat achtergrondmuziek.

Photo by The Opposite House

Ook Superfly mag zijn eigen draai aan de adidas Forum Low. De sneaker heeft een basis van wit leer. Dit wordt gedecoreerd met blauwe detaillering. Dit vind je bij de veteroogjes, tong, heel tab, strap en het adidas originals logo.

De lining is oranje van kleur en hierop is een Chinees geometrisch patroon te vinden. Als laatste vleugje kleur heeft de sneaker een fel rode outsole.

Superfly

Yanwai in Shanghai

Yanwai is een cozy restaurant uit Shanghai dat is geïnspireerd op de outdoor lifestyle. In het restaurant hangt een relaxte sfeer gemixt met een tikkeltje luxe. Op het menu vind je allerlei verschillende gerechten uit allerlei verschillende keukens.

Photos by @Yanwai_Shanghai

In tegenstelling tot de relaxte sfeer in het restaurant valt de Superstar Yanwai juist erg op. Het bovenwerk is bekleed in zilverkleurig leer. De veters zijn groen, net als de suède heel tab. De tong is gemaakt van wit kleurig leer. Ook de drie strepen zijn van wit leer. De sneaker wordt afgerond met een off-white gekleurde shell-toe en zool.

Ø27 in Berlin

De laatste drie sneakers zijn geïnspireerd op eetgelegenheden uit Europa. Het Berlijnse Ø27 is een kebab zaak die zijn eigen twist geeft aan de beruchte dronkenmans maaltijd. Zo kan je hier Döbimbab bestellen, een mix van döner en het Koreaanse gerecht Bibimbap.

Photos by Ø27

Het Berlijnse kebab restaurant heeft met adidas samengewerkt voor de ZX8000 Ø27. De sneaker heeft een strak wit bovenwerk met zwarte detaillering. Buiten het mesh op de neus, is het paar volledig bekleed in leer.

De zwarte details zijn te vinden op de kraag en de veteroogjes. Op de veters bevind zich ook nog een lacelock. De sneaker wordt afgerond met een zwarte outsole.

Kolam in Paris

Kolam is een streetfood restaurant dat is gespecialiseerd in authentiek Sri Lankaans eten. Het Parijse restaurant heeft een eigen retro-stijl adidas Campus Kolam gekregen. Het bovenwerk is bekleed in crème kleurig leer.

De drie strepen bevatten een paars-wit tie-dye patroon. Dit is ook te vinden op het adidas logo op de hak. De heel tab is bekleed in leer dat geel kleurt. Net als het bovenwerk, is de zool crème gekleurd.

Trap Kitchen in London

Het laatste restaurant is Trap Kitchen uit Londen. Dit restaurant uit London werd bekend als pop-up restaurant. Hier kan je allerlei soorten soul food gerecht eten. De Forum Low Trap Kitchen heeft een leren bovenwerk waarop de kleuren wit, zilver en rood worden gecombineerd.

De drie strepen op de buitenkant kleuren rood, terwijl deze aan de binnenzijde voornamelijk zilver zijn. Op het middenpaneel zit ook een zilver leren vlak. De kraag, tussenzool, tong label en outsole kleuren rood.

In juni 2022 zullen eerst de Taegeukdang (Seoul), Ravi (Dubai) en Bloody Angle (Tokyo) droppen. Later zullen de overige acht sneakers van de adidas Adilicious collectie droppen. Hou dus vooral onze nieuwspagina in de gaten voor meer informatie over deze release.