Skip to content
Upcoming

A Tribe Called Quest x Vans

27 maart 2018 14:15
A Tribe Called Quest x Vans

Vans heeft vaak samenwerkingen met andere artiesten en nu ook met A Tribe Called Quest. A Tribe Called Quest is een rapgroep. De nieuwe samenwerking is een eerbetoon aan A Tribe Called Quest’s bijdragen aan de muziek en pop cultuur. De sneakers tonen een eerbetoon aan de iconische album-illustraties en levendige teksten. De collectie bestaat uit 6 verschillende silhouetten van Vans. De Slip-On, Old Skool, Authentic, Sk8-Hi, Era en de nieuwe UltraRange.

De sneakers beschikken over felle kleuren en prints. De colorways zijn met een knipoog naar de ATCQ leden: Q-Tip, de late Phife Dawg, Jarobi White en Ali Shaheed Muhammad. De sneakers zijn voorzien van de handtekening, stokfiguren en albumhoes van de ATCQ groep.

De Slip-On is geïnspireerd op het iconische hip-hop album We Got It From Here… Thank You 4 Your Service uit 2016. De Era verwelkomt een all-over print van de album covers tussen 1990 en 2016. De Old Skool is juist het tegenovergestelde en komt in een zwart-witte look, om te verwijzen naar The Anthology illustraties. De sk8-Hi is volledig versierd met teksten van de ”Bonita Applebum” track. De zwarte Era eert het leven van Phife Dawg en Vans’ nieuwste silhouet de UltraRange is volledig ondergedompeld in zwart leer en beschikt over een rode sidestripe. Sommige sneakers beschikken over speciaal borduurwerk op de hiel. Elke sneaker heeft ATCQ inlegzolen. De sneakers worden geleverd in de maten van volwassenen, kinderen en peuter.

De officiele wereldwijde release datum van de nieuwe collectie is op 6 april. Vans organiseert een tweedaagse pop-up evenement in het huis van Vans in Brooklyn op 30 en 31 maart, compleet met een early acces om de collectie te winkelen. De prijzen zijn nog niet bekend. Ben je geïnteresseerd? Houd dan goed onze releasekalender in de gaten, wij zullen jullie een update geven als we meer informatie hebben!


Foto’s