Skip to content
Upcoming

How to: de perfecte sneakerfoto in 8 stappen

14 februari 2018 15:45
How to: de perfecte sneakerfoto in 8 stappen

1. Maak een plan

How to: de perfecte sneakerfoto in 8 stappen. Dat ga je in deze blog lezen. Voordat je begint is het handig om te kijken wat je nodig hebt en misschien ook naar wat voor shots je wil gaan maken. Zo kan je de locatie van tevoren al bepalen en bijvoorbeeld de camera-instellingen goed zetten.

2. Check de achtergrond

  

Niet geheel onbelangrijk voor het totaalplaatje: de achtergrond. Er zijn meerdere dingen waar je op kan letten als je wil bepalen wat een goede achtergrond is. Bijvoorbeeld of de uitstraling van de achtergrond past bij de uitstraling van de schoen. Of je kan kijken of kleuren uit de achtergrond ook voorkomen in de schoen.

3. Vanuit welke hoek?

How not to: 

How to:

Je hebt het vast weleens gehad, je opent per ongeluk de selfiecamera van je telefoon. Vaak heb je dan opeens een onderkin. En dat is natuurlijk niet zo flatteus voor een mooie selfie. Zo’n effect kan je ook krijgen bij sneakers. Weliswaar geen onderkin maar sneakers kunnen er veel minder aantrekkelijk uit zien als je ze vanuit de verkeerde hoek fotografeert. Dus zorg ervoor dat je een goede hoek kiest. De zijkant van de schoen is vaak een goede hoek om mee te beginnen.

4. Vergeet vooral nabewerking niet

Met alleen deze tips is het natuurlijk al mogelijk om een goede foto te maken. Maar ook het nog net even iets beter te maken is er nog een stap die je niet moet vergeten: nabewerking. Dit kan in professionele programma’s maar ook met apps die dit een stuk makkelijker maken, en ook al complete filters hebben, zoals VSCO. Belangrijk hierbij is om de keuren en het contrast wat aan te passen. En eventueel ongewilde dingen weghalen uit de foto die je later pas opmerkt.

5. Vind het juiste licht

Overbelicht 
Onderbelicht 
How to:

De belichting is heel belangrijk voor de kwaliteit van de foto. Als de foto overbelicht is zie je bijna niks meer doordat je dan teveel wit ziet. En is de foto onderbelicht dan zal de foto er niet opvallen omdat die dan te donker is.

6. Gebruik je creativiteit

 

Van de schoen die jij nu in je hoofd hebt zijn er waarschijnlijk al heel veel foto’s die gemaakt zijn door andere mensen. Wees daarom niet bang om creatief te zijn. Bedenk een idee of thema waardoor de foto een echte eyecatcher zal worden.

7. Nabewerking: niet overdrijven!

  

Nabewerking is goed, maar wel met mate. In de foto wil je natuurlijk dat de sneakers, op de beste manier mogelijk, naar voren komen. Ga je er te veel filters overheen gooien dan kan het zijn dat de details wegvallen of de kleuren heel anders worden. Dat zou natuurlijk zonde zijn. In de foto’s hierboven zie je het origineel, hoe nabewerking de foto zou kunnen verbeteren en hoe het eruit iet als je teveel bewerkt.

8. De vorm van de schoen

How not to:

How to:

Als de schoen wordt gedragen hoef je hier niet echt rekening mee te houden. Maar fotografeer je de schoen zonder dat iemand hem aan heeft, is het wellicht handig om de schoen te vullen met proppen of met een schoenspanner (als je die hebt).

Resultaat

Als je deze stappen goed hebt gevolgd zou je inmiddels wel een goede foto moeten hebben. Soms kost het wat tijd en ben je heel wat foto’s verder voordat er een goede tussen zit. Maar als je blijft oefenen zal je uiteindelijk een goed resultaat behalen.