Skip to content
Upcoming

20 jaar snelheid op het WK met de Nike Mercurial

20 april 2018 14:53
20 jaar snelheid op het WK met de Nike Mercurial

De Nike Mercurial is al 20 jaar de snelste schoen op de velden. De Nike Mercurial maakte zijn debuut in 1998 op het WK in Frankrijk. Om het 20 jarige bestaan van de Nike Mercurial te vieren brengt Nike nieuwe Nike ID mogelijkheden uit op de nieuwste Nike Mercurial Superly 6 en Vapor 12.

De mogelijkheden zijn om de Nike Mercurial van het WK van 1998, 2002, 2006, 2010 en 2014 opnieuw te bemachtigen in de vorm van de Nike Mercurial Superfly 6 of Vapor 12. Hieronder zijn alle colorways zichtbaar van de iconische Mercurials. Alle schoenen zullen gedragen worden door een speler afkomstig uit het land van de winnaar van het desbetreffende WK.

WK 1998 Frankrijk

De Nike Mercurial uit 1998 was de allereerste Mecurial die gedragen werd door niemand minder dan Ronaldo Lima op het WK in Frankrijk. Het WK in 1998 werd gewonnen door Frankrijk. De vernieuwde modellen zullen dan ook gedragen worden door de Franse voetballers Kylian Mbappé (superfly 6) en de Ousmane Dembélé (vapor 12).

WK 2002 Japan en Zuid-Korea

De Nike Mercurial uit 2002 van het WK in Japan en Zuid-Korea werd gewonnen door de goddelijke kanaries (Brazilië). Omdat Brazilië dit WK heeft gewonnen is Phillipe Coutinho de uitgekozen man die deze heerlijke Mercurial zal gaan dragen. Hij zal spelen op de Vapor 12.

WK 2006 Duitsland

De Mercurial uit 2006 van het WK in Duitsland werd gewonnen door de Italianen. Dit was een memorabele finale waarbij Zinedine Zidane een kopstoot uitdeelde aan Marco Materazzi. Omdat Italië de WK finale had gewonnen zal Federico Chiesa van Fiorentina aantreden op deze legendarische Mercurials. Helaas neemt Italië dit jaar niet deel aan het WK, dus wij zijn benieuwd welke spelers op de Mercurial uit 2006 zullen aantreden.

WK 2010 Zuid-Afrika

De Mercurial van het WK uit 2010 in Zuid Afrika is een schoen die vele Nederlanders zich nog wel zullen herinneren. Het WK waaraan wij liever niet herinnert worden zal dan ook gedragen worden door de Spaanse speler Marco Assensio. Hij zal spelen op de Superfly 6. Wij zijn echter zelf wel van mening dat het ook zomaar Justin Kluivert had kunnen zijn als de grens had afgevlagd voor buitenspel van Iniesta ?.

WK 2014 Brazilië

De Mercurial van het WK 2014 in Brazilië zal gedragen worden door Leroy Sané. De winnaar was Duitsland die zeer overtuigend door het WK in 2010 wandelde. Het WK in 2010 won Duitsland dan ook ongeslagen. Het enige puntverlies was tegen Ghana. Vleugelspeler Leroy Sané zal gaan spelen op de Superfly 6, wellicht maakt hij Duitsland opnieuw Weltmeister!

Nike Air Max 270

Voor de voetbal/sneaker liefhebbers heeft Nike deze geweldige colorways ook uitgebracht op het populaire model van nu, namelijk de Nike Air Max 270. Het nieuwste model Nike Sneaker is op het moment zeer populair en heeft daarom ook deze gelimiteerde colorways gekregen.

Wij kijken erg uit naar het WK in Rusland om weer een zomer heerlijke voor de TV te zitten. Wij zijn benieuwd wat jullie vinden van deze unieke colorways, dus laat het ons weten in de reacties!