Skip to content
Upcoming

12 alternatieve Air Max 1 Colorways voor de Air Max 1 'Master'

9 maart 2017 15:55
12 alternatieve Air Max 1 Colorways voor de Air Max 1 'Master'

De Nike Air Max 1 “Master”, een colorway die is ontworpen door een groepje Air Max enthousiastelingen komt deze zaterdag bij geselecteerde nike retailers al uit. Naast de gekozen Air Max 1 modellen heeft de Air Max 1 in de afgelopen jaren nog veel meer goede colorways gehad. Hieronder een lijstje met 12 colorways die ook op de Master hadden kunnen zitten!

Nike Air Max 1 x Parra “Amsterdam”

Een sneaker ontworpen door de Amsterdamse kunstenaar Parra. De sneaker staat voor de rode buurt uit Amsterdam, van daar zijn donker rode en felle roze kleuren. De Air Max 1 “Amsterdam” zag het daglicht voor het eerst in 2005, nadat de wereldberoemde Air Max 1 “Albert Heijn” geannuleerd werd, omdat Albert Heijn zijn kleuren veranderde. Als nog is deze sneaker een enorm gewilde én gezochte Air Max 1.

Nike Air Max 1 x Patta “Corduroy”

Voor het 5 jarige bestaan van de Amsterdamse sneakerstore Patta werden 5 Air Max 1 colorways ontworpen. Één van deze colorways was de corduroy. De Corduroy is de drukste colorway van de pack maar is zeker niet de minste.

Nike Air Max 1 “Morning Glory”

De Air Max 1 “Morning Glory” was een sneaker uit de “Powerwall Pack” een zeer exclusieve (Tier Zero) pack uit the golden Air Max 1 era, 2005. De Morning Glory is voorzien van een gehele zwarte upper met talloze details, zoals een AIR logo patroon en de snakeskin mudguard. Dit alles wordt in een keihard contrast gebracht met de felle roze midsole en felle veters. De Air Max 1 Morning Glory is een erg gewilde sneaker maar is door zijn leeftijd niet goed meer te vinden. Daarnaast zijn er toen der tijd maar 144 paar op de markt verschenen.

Nike Air Max 1 “Urawa”

De Nike Air Max 1 “Urawa” is een colorway ontworpen voor de Japanse voetbalclub “Urawa Dragons”. Wederom zijn ook deze sneakers geboren en getogen in de “Golden era”, 2004. De sneakers waren uitgekomen als Japan Exclusive en hierdoor dus erg zeldzaam in europa wat ze automatisch erg gewild maakte.

Nike Air Max 1 “Curry”

Deze general release uit 2003 is misschien wel een van de meeste cleane Air Max 1’s ooit. De sneaker bestaat uit een hele simpele curry kleurige upper verwerkt met witte mesh en blauwe eyelits.

Nike Air Max 1 x Patta “Purple Denim”

Naast de Corduroy was de Patta “Purple Denim” ook een colorway van de Patta 5 year anniverssary in 2009. De sneaker is erg vergelijkbaar met de OG Red, het rode is alleen verplaatst voor een paars kleurige denim. Door het grote succes van Patta was en is deze sneaker nog steeds erg gewild.

Nike Air Max 1 “Dirty Denim”

Een erg gewilde colorway die gemaakt is uit, de naam zegt het al, denim.

Nike Air Max 1 “BRS”

De Nike Air Max 1 “BRS” is ook een colorway uit de Powerwall pack en is een eerbetoon aan de oude naam van Nike, genaamd: Blue Ribbon Sports. De BRS is door zijn excentrieke design een van de meest gezochte Air Max 1 colorways.

Nike Air Max 1 “Chili”

De “Chili” is een klassieker die eigenlijk thuis hoort in alle Air Max 1 fanatieken. Deze tijdloze colorway heeft zijn plaats meer dan verdiend in deze top 12.

Nike Air Max 1 “Teal”

Naast de Chili is de Air Max 1 “Teal” ook erg clean. De turquoise swoosh is erg zeldzaam en dit samen met de donkere mudguard, witte midsole en witte mesh maakt dat deze sneaker tot een waar oogappeltje.

Nike Air Max 1 “Book Of Ones Sample”

De “Book Of Ones” Sample is een van de meest zeldzame Air Max 1 colorways die er bestaat. Oorspronkelijk was de sneaker in het grijs uitgekomen maar hiervoor zijn er een aantal samples gemaakt, waar deze groen bruine colorway er een van was. Er zijn geen exacte aantallen maar meer dan 20 paar van deze colorway zullen er zeker niet zijn.

Nike Air Max 1 “OG Red 1987”

De OG Red is de colorway waar het allemaal is begonnen voor de Air Max 1. Deze colorway is de laatste die NIET op dit lijstje zou moeten staan. Dit icoon zou zonder twijfel thuis horen op de Air Max 1 “Master”, maar gelukkig doet hij dit ook.

Sneakerjagers wenst iedereen veel succes met het scoren van een Air Max 1 ‘Master’ aankomende zaterdag!

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons via Facebook en Instagram