Sneakerjagers Logo

Reebok Releases

0 resultatenPagina 1 van 0

Hoe is Reebok eigenlijk ontstaan?

Dit mooie bedrijf heeft zijn eerste voetstapjes in Groot Britannië gezet. Deze engelse onderneming is opgericht met een simpele reden, Mensen wilden sneller rennen. In de jaren negentig van de negentiende eeuw was Joseph William Foster de eerste die hardloopschoenen had gemaakt met spikes. In het jaar 1895 maakte hij hardloopschoenen met de hand voor topatleten bij hem in de buurt.

Het succes

Het bedrijf, J. W. Foster and Sons, had een internationale lijst aan klanten opgebouwd. In 1958 hebben twee kleinzonen van de oprichter een zusterbedrijf opgericht dat bekend kwam te staan met de naam Reebok, genaamd naar een Afrikaanse gazelle. Echter kwam het echte succes pas toen Paul Fireman, een partner van een outdoor sportgoederen distributeur, langs Reebok liep op een internationale beurs.

Drie jaar later kocht Fireman Reebok en introduceerde het merk op de Amerikaanse markt. Reebok verkocht meer dan 1,5 miljoen dollar. Reebok introduceerde in 1982 de allereerste sportschoen voor vrouwen genaamd, de Freestyle. Dit model is een van de meest verkochten producten in de geschiedenis van het bedrijf.

Reebok speelde meteen in op het grote succes en lanceerde nog drie andere modellen die de hele sportschoen scene veranderden. Aerobics ontstond, veel meer vrouwen begonnen met het beoefenen met sporten en er kwam een acceptatie van sportschoenen onder je vrijetijdskleding.

Sponsoring

In de eind jaren negentig nam het bedrijf een strategische zet door zichzelf te linken aan verschillende getalenteerde atleten. Sindsdien zijn ze zich gaan focussen op atleten die bij de top van wereld horen, zoals basketbalster Allen Iverson en tennisster Venus Williams.

In 1992 zette Reebok zijn stempel in de internationale scene door nieuwe schoenen en kleren te introduceren voor verschillende deelnemers. Vier jaar later, tijdens de Olympische Spelen in Atlanta, hadden meer dan dertig procent van de deelnemers schoenen en kleren van Reebok aan.

De ogen van Reebok waren niet alleen gericht op atleten. In 2003 schreef het bedrijf geschiedenis door een samenwerking met de enige echte rap legende Jay-Z aan te gaan.