Sneakerjagers Logo

Puma Releases

2 resultatenPagina 1 van 1

PUMA Sneakers

De geschiedenis van Puma

Het begon allemaal in het jaar 1924 toen een nieuw schoenenbedrijf werd opgericht in Herzogenaurach door de broers Rudolf en Adolph Dassler, maar het was pas in 1948 dat Puma het levenslicht zag. Rudolf Dassler richtte het bedrijf op nadat hij en zijn broer na een ernstige ruzie uit elkaar waren gegaan. Tegelijkertijd richtte Adolph het merk Adidas op. In datzelfde jaar lanceerde Puma zijn allereerste voetbalschoen.

Het duurde niet lang voordat belangrijke atleten het merk droegen bij belangrijke evenementen. In 1952 won middellangeafstandsloper Josef Barthel in Helsinki de allereerste Olympische gouden medaille op de 1500 meter met Puma-sneakers.

De in 1956 geïntroduceerde “formstripe” is sindsdien het handelsmerk van het bedrijf. Naast het feit dat het geen esthetische waarde aan de schoen toevoegde, gaf het wel extra stevigheid aan het bovendeel.

Het moderne katlogo werd geïntroduceerd in 1968, hetzelfde jaar dat de Olympische Spelen in Mexico plaatsvonden. Tommie Smith won goud op de 200 m met Puma-spikes, en op het moment dat Smith op het punt stond zijn gouden medaille in ontvangst te nemen, brachten hij en zijn teamgenoot John Carlos de black power-groet uit protest tegen de ongelijkheid die in die tijd zo overheersend was in de Afro-Amerikaanse cultuur. Vervolgens liet hij zijn Puma-schoenen op het podium achter, zodat iedereen ze kon zien. Na dit incident werden beide atleten verbannen uit het Olympisch dorp. Wat destijds voor ophef zorgde, geldt vandaag nog steeds als een van de belangrijkste voorbeelden van de strijd tegen ongelijkheid.

Het merk Puma

Puma wordt vandaag vaak geassocieerd met legendarische atleten, zoals tennisster Boris Becker, en voetbalster Diego Maradona. Puma werd ook geassocieerd met de b-boy cultuur, en toen hip-hop en punk hun intrede deden, werd de vormstreep van Puma herkenbaar in alle straten. Puma was ook erg populair onder skateboarders. Zij droegen zelfs de Puma suedes en de Puma baskets in het begin van de jaren negentig, terwijl Puma nog lang geen skateschoenen maakte.

Puma heeft altijd het doel gehad om de nieuwste technieken uit te vinden. In 1991 ontwierpen ze het Disk systeem, een mechanisme zonder veters dat zich aanpast aan hoe de schoen zit. De puma cell, uitgebracht in 1996, was de allereerste schoen met een schuimvrije tussenzool. Door alle technische snufjes die Puma aan zijn collectie heeft toegevoegd, behoort hun reeks sneakers, waaronder de populaire Puma RS-X, Puma Cali, Puma Carina en Puma Future Rider modellen, tot de grootste favorieten onder sneakerliefhebbers.

PUMA Sneakers – True To Size?

PUMA sneakers vallen over het algemeen iets kleiner uit, dus het is aan te raden om een maat groter te kopen dan je normale maat.