Skip to content
Upcoming

Zaterdag 9 februari dropt er een nieuwe Air Jordan 5 ‘Laney’

8 februari 2019 10:39
Zaterdag 9 februari dropt er een nieuwe Air Jordan 5 ‘Laney’

Voor het laatst zagen we een Air Jordan 5 ‘Laney’ in 2013, dit was een retro van de 2000 uitvoering. De aanstaande release heeft daarin tegen een nieuwe colorway gekregen.

Laney high school

Laney is de ‘high school’ waar His Airness a.k.a. Michael Jordan naar toeging eind jaren 70 begin jaren 80. In eerste instantie lukte het Jordan niet om hier in het team te komen, maar gemotiveerd liet hij zien dat hij wel degelijk een toevoeging was voor het team. Nadat hij van Laney was gegaan is hij gaan basketballen bij UNC en vanaf daar is het alleen maar beter en beter gegaan. Met zijn Jordan Brand als een product van zijn successen. Laney is Michael Jordan nooit vergeten, de basketbalzaal draagt zijn naam en hier hang een groot Jumpman logo voor.

Air Jordan 5 ‘Laney’

Ook Jordan was zijn ‘high school’ niet vergeten en bracht in 2000 een Air Jordan 5 ‘Laney’ uit. Het was een clean sneaker met een witte upper. De zool van de schoen kwam in de kleuren van de school, namelijk blauw en geel. Van deze sneaker zagen we al in 2013 een retro verschijnen met minimale aanpassingen. De aanstaande sneaker is echter compleet nieuw. De AJ5 heeft een blauwe nubuck upper met de bekende cijfer 23 in het geel. De outsole bestaat uit blauw, geel en een grijs gedeelte. De Jumpman op de tong is van badstof gemaakt zoals we afgelopen jaar op meer sneakers hebben gezien.

Air Jordan 5 Laney 2013 – Klekt

De nieuwe Air Jordan 5 ‘Laney’ zal op zaterdag 9 februari droppen bij Nike en een aantal geselecteerde Jordan retailers. Check hieronder alle informatie over deze release!

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.

Air Jordan 5 JSP 'Laney'

CD2720-400 · Prijs vanaf €226,-

Naar alle aanbieders
Air Jordan 5 Laney
Air Jordan 5 ‘Laney’ – CD2720-400 -Afbeeldingen: Solebox