Skip to content
Upcoming

Zaterdag 16 februari komt het Mizuno 90’s Athletic pack uit

14 februari 2019 14:24
Zaterdag 16 februari komt het Mizuno 90’s Athletic pack uit

Mizuno bestaat als sinds 1907 en is een van de oudste sportmerken op de markt. Op 16 februari komt dan ook het nieuwe Mizuno 90’s Athletic pack uit, een pack dat geïnspireerd is op het succes van de periode in de jaren ’90.

ミズノ株式会社, oftewel Mizuno Corporation. Dit is in 1906 opgericht door Rihachi Mizuno. Het is simpel weg begonnen als een retailer die zich voornamelijk focuste op de verkoop van honkbal gerelateerde producten. Al vanaf 1907 begon het merk met eigen producten en in 1913 begon de productie van honkbal handschoenen. Een flinke tijd later, in 1997, introduceerde Mizuno de Wave Rider. Een hardloop schoen die voor stabiliteit zorgde en absorberend werkte tijdens het rennen.

Mizuno 90’s Athletic pack

De jaren ’90 waren erg succesvol voor Mizuno, het merk werkte samen met de grootste sporters. Een kleine blik op de gesponsorde sporters waarbij we namen zien zoals: Patrick Kluiver en Roberto Carlos. De nieuwe sneakers zijn dan ook een throwback naar de jaren ’90 en dan vooral naar de hardlooplijnen. In dit pack zitten drie paar Wave Rider’s die stuk voor stuk klassieke jaren ’90 colorways hebben. De ‘Nasturtium’ heeft een witte basis van mesh en leer. Deze witte kleur wordt aangevuld door verschillende panelen die in het blauw komen. Als eye-catcher is er gebruik gemaakt van een rood-oranje kleur die goed contrasteert tegen de andere kleuren. De mudguard valt wel het meest op met zijn blauw met rode print. De andere twee colorways hebben de zelfde details maar komen in het zwart met rood en roze met blauw.

Het model past vandaag de dag perfect in het straatbeeld. Door zijn uitgesproken en ‘bulky’ zool sluit het aan bij de ‘dad-shoe’ trend. Met deze drop legt Mizuno dan ook een goede link tussen het verleden en het hedendaagse modebeeld. Check hier onder alle foto’s en release informatie van het Mizuno 90’s Athletic pack.

Om op de hoogte te blijven van het laatste sneakernieuws, volg je @sneakerjagers op Instagram, bekijk je onze releasekalender, download je de Sneakerjagers app in de Apple app store of de Google Playstore en abonneer je op onze nieuwsbrief om razendsnelle updates te ontvangen in je inbox.


Mizuno Wave Rider 1 'Nasturtium'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Afbeeldingen: Mizuno

Mizuno Wave Rider 1 'High Risk Red'

D1GA1925-09 · Prijs vanaf €125,-

Naar alle aanbieders
Afbeeldingen: Mizuno

Mizuno Wave Rider 1 'Fiery Coral'

Prijs onbekend

Naar alle aanbieders
Afbeeldingen: Mizuno