Skip to content
Upcoming

Y-3 FYW S-97 komt in 2 nieuwe colorways

12 juli 2019 14:34
Y-3 FYW S-97 komt in 2 nieuwe colorways

Na de onthulling van de nieuwe Raito Racer in een triple black colorway, heeft Y-3 nu hun nieuwste silhouet geïntroduceerd. Voor de nieuwe aankomende release neemt de door Yohji Yamamoto geleide lijn de Y-3 FYW S-97 onder handen. De sneaker zal uitkomen in 2 verschillende colorways, een zwarte en een witte colorway.

Yohji Yamamoto is een Japanse modeontwerper die werd geboren op 3 oktober in 1943. Als zoon van een kleermaker studeerde hij rechten aan de Keio Universiteit. Na zijn studie afgerond te hebben besloot hij een modeopleiding te volgen aan het Bunka College in Tokio.

In eerste instantie ontwierp Yamamoto alleen kleding voor zijn vrouw en haar vriendinnen. In 1968 kreeg hij een beurs om zich in Parijs te specialiseren in het ontwerpen van kleding. Door alle ervaring die hij hiermee had opgedaan, startte hij in 1972 zijn eigen bedrijf en kwam ook gelijk naar buiten met de eerste collectie. Deze collectie bestond alleen uit kleding voor vrouwen en dit was een groot succes. Yamamoto presenteerde zijn eerste collectie in Tokio in 1976 en algauw werd hij erg bekend door zijn combinatie van traditionele Japanse kleding met westerse kledij. Deze kleding bestond uit elegante losse lagen die erg comfortabel zitten.

In 2000 sluit hij met adidas een éénseizoendsdeal voor het ontwerpen van een sneaker. Deze samenwerking werd zo populair dat ze de samenwerking doorzette. In oktober 2002 brachten adidas en Yohji Yamamoto een nieuwe collectie uit onder de naam Y-3.

Y-3 FYW S-97 Details

De Y-3 FYW S-97 zijn basis is gemaakt van een Primeknit, terwijl suède en lederen overlays voor extra details zorgen op de voorvoet en rondom de hiel. Het bovenwerk is versierd met een geborduurd ‘Yohji Yamamoto’ signature en zit bovenop een BOOST midsole in een contrasterende kooi. Verder heeft de sneaker ook nog de Y-3 branding op de zwarte tong. Het model komt uit in 2 verschillende colorways, namelijk een zwarte colorway en een witte colorway.

Op 18 juli 2019 komen de twee colorways uit van de samenwerking tussen adidas en Yohji Yamamoto via Y-3.nl. Bekijk de twee colorways van het Y-3 FYS S-97 model hieronder. Vergeet ook niet om Sneakerjagers dagelijks even in de gaten te houden oor het laatste sneaker nieuws.


Y-3 FYW S-97
Y-3 FYW S-97
Images by Y-3