Skip to content
Upcoming

Wood Wood en Mizuno brengen een Wave Rider 10 uit

17 maart 2020 16:35
Wood Wood en Mizuno brengen een Wave Rider 10 uit
Beluister dit Artikel

De laatste tijd zien wij een duidelijke trend opkomen van sportmerk Mizuno. Het merk is steeds vaker ‘de stoute schoenen’ aan het aantrekken door lekker collabs uit te brengen, zoals de Hanon x Mizuno collab. Voor de volgende samenzwering tussen twee merken zien we dat Mizuno zijn krachten bundelt met streetwear merk Wood Wood.

Waar het model voorheen uitsluitend gebruik maakte van felle kleuren zien we dat ze een ook wat rustigere toon aan kunnen slaan. Met deze samenwerking met Wood Wood wordt er duidelijk gebruik gemaakt van materialen die Mizuno niet op elke release gebruikt.

De details van de Wood Wood x Mizuno Wave Rider 10

Het bovenwerk van de sneaker is gemaakt van een hoop verschillende materialen die elkaar complimenteren. De materialen zijn geen overkill en werken in harmonie samen. Zo zien we dat er gebruik is gemaakt van twee verschillende soorten mesh. Op de toebox hebben ze gekozen voor een fijner mesh terwijl er op de zijkanten een mesh is gebruikt met grotere openingen voor meer verse lucht. De lijnen die verdeeld zijn over de sneaker zijn ook gemaakt van verschillende materialen. Zo zien we dat het Mizuno logo zelf gemaakt is van rubber. De lijnen eromheen zijn gemaakt van leer, nubuck en suède.

Alhoewel er veel materialen gebruikt zijn, zijn de kleuren ook niet allemaal hetzelfde. De colorway is voornamelijk opgebouwd uit rustigere kleuren, zoals bruin, blauw en donkeroranje. Door sommige kleuren steeds een tandje lichter te maken ontstaat er een bapaalde dynamiek die de sneaker een futuristische look geeft.

Deze toffe Mizuno x Wood Wood Wave Rider 10 is voor het eerst gezien op de Fall/winter 2020 runway show in Copenhagen. Deze release laat echter nog niet een jaar op zich wachten. Hij staat namelijk gepland op 20 maart 2020. Check de Sneakerjagers releasekalender voor het laatste nieuws en eventuele updates over deze Mizuno x Wood Wood Wave Rider 10.

Wood Wood
Wood Wood
Wood Wood