Skip to content
Newsfeed

WEAR slaat de handen in een met Byewaste

20 oktober 2022 09:45
WEAR slaat de handen in een met Byewaste

Rotterdamse sneakerstore en cleaning service WEAR werkt samen met Byewaste. Beide bedrijven richten zich op duurzaamheid en willen een steentje bijdragen aan het verkleinen van de afvalberg. Met deze samenwerking kunnen Rotterdammers nog makkelijker aan tweedehands sneakers komen.

De samenwerking tussen WEAR en Byewaste is niet zomaar uit de lucht komen vallen. De medewerkers brengen al langer bezoek aan de shop van WEAR en halen hier spullen op die niet meer gebruikt werden. Nu bundelen de twee Rotterdamse initiatieven hun krachten samen en wordt het verkrijgen van tweedehands sneakers nog makkelijker gemaakt.

WEAR Rotterdam is een tweedehands sneaker winkel en biedt cleaning service. Bij de locatie in de Koopgoot kun je tweedehands sneakers halen, jouw sneakers laten cleanen en sneakers inleveren die jezelf niet meer draagt. Nadat de gedragen paartjes een grondige schoonmaakbeurt hebben gekregen, komen deze in de winkel terecht en kan men een eigen refurbished paar sneakers kopen.

Wear store Rotterdam
Foto Sneakerjagers

Byewaste gaat op een ietwat andere manier te werk en richt zich voornamelijk op het ophalen van tweedehands spullen. Het bedrijf is in 2020 opgericht en haalt in verschillende gemeenten, waaronder Rotterdam, tweedehands spullen op. Via de Byewaste app kun je aangeven dat je tweedehands spullen hebt die opgehaald mogen worden. Byewaste komt bij je langs en brengt deze spullen vervolgens naar kringloopwinkels.

OPEN Rotterdam

OPEN Rotterdam ging langs bij Byewaste en WEAR. Bekijk de video hierboven. Vergeet ook niet een kijkje te nemen bij WEAR’s eigen podcast bij Sneakerjagers ‘Wear your sneakers‘.