Skip to content
Upcoming

Vans werkt samen met Kakao Friends en Hyunye aan een nieuwe collectie

25 april 2019 13:39
Vans werkt samen met Kakao Friends en Hyunye aan een nieuwe collectie

Vans komt de laatste tijd met veel opvallende colorways en collabs. Zo werd er laatst bekendgemaakt dat Vans een samenwerking aangaat met de welbekende magische wereld van Harry Potter. Ook kwam Vans laatst met nieuwe colorways die van kleur veranderen bij verschillende temperaturen. Nu staat er weer een nieuwe samenwerking voor de deur. Dit keer met de Koreaanse kunstenares Hyunye en de typische Kakao Friends uit Korea. Deze samenwerking vindt plaats op 4 verschillende modellen van Vans.

De Koreaanse Kakao Friends zijn de inspiratie voor deze samenwerking. Dit zijn verschillende karakters met ieder een eigen naam en persoonlijkheid. De karakters zijn ooit ontworpen als emoji’s voor de in Korea enorm populaire Kakao Talk app. In totaal zijn er 8 verschillende karakters. Dit zijn: Ryan, Apeach, Frodo, Neo, Muzi, Con, Tube en Jay-G. Deze karakters zie je natuurlijk terugkomen op de sneakers.

De details

De Kakao Friends x Vans collab bestaat uit 4 verschillende sneakers, namelijk de Era, Old Skool, Sk8-Hi en de Slip-On. Als eerst kijken we naar de Vans Era. Deze sneaker heeft een oranje upper gekregen. Op deze upper vind je vervolgens verschillende doodles van Hyunya in het wit. Dit sluit mooi aan bij de witte zool en veters. Op de tong vind je het karakter genaamd Apeach terug. Apeach is een ontdeugende perzik die is ontsnapt van de perzikboom. Apeach is charmant, maar kan ook agressief en opvliegend zijn.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Era Orange White
Kakao Friends x Vans Capsule Collection Era Orange White

De volgende sneaker waar we naar kijken is de Vans Old Skool. Deze sneaker heeft een upper gekregen die licht blauw gekleurd is. Op deze upper lijken in eerste instantie madaliefjes geplaatst te zijn, maar als je dit detail goed bekijkt zie je dat het gezicht van karakter Ryan in het midden is geplaatst. Ook vind je Ryan terug op de tong. Ryan is een leeuw die zich soms onzeker voelt door het feit dat hij geen manen heeft. Eigenlijk was Ryan troonopvolger, maar een leven van vrijheid was aantrekkelijker dus was ontsnappen de enige optie.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Old Skool Blue White
Kakao Friends x Vans Capsule Collection Old Skool Blue White

Ook de Vans Sk8-Hi behoort tot dit pack. Op deze sneaker zijn de tekeningen van Hyunye goed terug te zien. Hierop vind je alle 8 de Kakao Friends terug. De upper heeft een donker blauwe kleur gekregen met de bekende Vans streep in het wit, net zoals de veters. Op beide zijkanten van de upper zijn de tekeningen geplaatst.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Sk8 Hi Blue White

Als laatst in dit rijtje vind je de Vans Slip-On. Deze colorway is op het gebied van de Kakao friends erg subtiel vergeleken met de andere colorways. De upper heeft het bekende checkerboard patroon in de kleuren blauw en wit. Achterop de hiel en rondom de achterkant van de zool vind je het kleine karakter Con. Dit is een kleine krokodil die eigenlijk altijd aan de zijde van Muzi te vinden is. Echter vind je Muzi op deze sneaker niet terug.

Kakao Friends x Vans Capsule Collection Slip On White Blue
Kakao Friends x Vans Capsule Collection Slip On Blue White

De Kakao Friends x Vans sneakers releasen op vrijdag 3 mei. De prijzen zijn helaas nog niet bekend. Aangezien Kakao Friends zijn oorsprong vindt in Korea en daar ook vooral bekend is, zullen deze Vans waarschijnlijk alleen daar uitkomen.