Skip to content
Upcoming

Tweede samenwerking adidas x Hender Scheme

6 maart 2018 15:00
Tweede samenwerking adidas x Hender Scheme

Na de eerdere samenwerking tussen het Japanse merk Hender Scheme en Adidas komt er een vervolg: een tweede collectie van een drietal klassieke silhouetten die we eerder hebben gezien in de vorige collectie. Toen waren ze te zien in nude-kleurig leer. Deze keer zijn de sneakers eruit komen te zien als de Adidas-versies voor de detailhandel (zwarte bovenkant met blauwe en rode stekkers op de NMD_R1 bijvoorbeeld).

Kwaliteit over kwantiteit 

Ryo Kashiwazaki, de oprichter van het merk Hender Scheme, legt uit: “Voor deze colorways kun je zien dat we de originele kleurstellingen van de schoenen hebben toegepast. En dat we meer aandacht besteed hebben aan het materiaal en aan leerlooitechniek om deze kleur toe te passen. We daagden de Japanse leerlooierijen uit met dit soort kleurentoepassingen, en het was echt interessant wat eruit kwam. We hebben adidas ook uitgedaagd, het gebruik van dit soort leer dat ouder wordt in de tijd is iets dat Adidas zelf niet zou gebruiken. Het maken van leren schoenen in het algemeen is niet iets dat ze gewoonlijk doen. Dus ik kan me voorstellen dat het voor adidas behoorlijk uitdagend was. ”

Hoewel de prijs nog steeds behoorlijk hoog is in vergelijking met in-line adidas sneakers, maakt Ryo-san duidelijk dat kwaliteit zijn belangrijkste prioriteit is. “Kwaliteit komt op de eerste plaats, ik overweeg geen massaproductie. We overwegen hoe we de kwaliteit kunnen handhaven. ” Erman Aykurt, Senior Design Director Originals, voegt daar nog aan toe dat het misschien niet veel werk lijkt, maar dat veel op de achtergrond is gebeurt.

De sneakers zullen verkrijgbaar zijn via een officiële raffle, op 16 maart zullen de schoenen naar de winnaar verstuurd worden.

adidas originals by Hender Scheme


SUPERSTAR HS

Verwachte prijs: €400
Colorway: black/natural, natural
Shoplink: klik hier >>NMD_R1 HS

Verwachte prijs: €460
Colorway: black/red/blue, natural
Shoplink: klik hier >>MICROPACER HS

Verwachte prijs: €440
Colorway: silver, natural
Shoplink: klik hier >>