Skip to content
Upcoming

THE RETURN OF THE 1!

3 maart 2017 12:56
THE RETURN OF THE 1!


ACHTER HET DESIGN
In 1987 veranderde de Air Max 1 de wereld van sneakers voorgoed. Het icoon van Tinker Hatfield maakte het onzichtbare zichtbaar: het was de eerste sneaker met zichtbare Air Max demping. Door de jaren heen werd de originele Air Max steeds meer geliefd en werd het design aangepast om nog comfortabeler te zijn en mee te groeien met de veranderde mode.

Er werd steeds meer vernieuwd en veranderd, maar Air Max liefhebbers uit de hele wereld verlangden terug naar de vorm uit het ‘gouden tijdperk’ die tijdens de millenniumwisseling zo populair was. Toen de 30e verjaardag van de Air Max 1 eraan kwam, wilde het Nike sportswear schoenendesignteam deze in stijl vieren. Ze waren vastbesloten om het oorspronkelijke geliefde design terug te brengen.

Na veel overleg binnen het team en met input van de sneakercommunity besloten de ontwerpers de ‘Urawa’ Air Max 1 uit 2004 als uitgangspunt te nemen voor de vorm en het silhouet. De versie uit 2004 had duidelijk de ideale vorm, neus en hak. Deze drie elementen waren de focus van het designteam, dat op de millimeter nauwkeurig werkte om te zorgen voor de best mogelijke sneaker.

Het team had altijd het origineel in het achterhoofd, lette op elk detail en voegde een aantal knipogen naar de eerste Air Max uit 1987 toe. De vernieuwde Air Max 1 heeft een aantal details die niet meer zijn gezien sinds het origineel 30 jaren geleden uitkwam, zoals de mesh op het neusstuk, de tong uit drie stukken en de platte veters.

Nu is de sneaker eindelijk klaar om te worden geïntroduceerd. Het vernieuwingsproject was voor Nike een uitdagende maar ook hele mooie reis waarbij de mening van klanten vooropstond.

SHOP DE NIKE AIR MAX 1 OG RED HIER >>

Voor jouw dagelijkse sneakerdosis volg je ons op Facebook & Instagram!