Sustainability

The North Face en DFNS lanceren een Care-collectie

20 oktober 2021 09:30
The North Face en DFNS lanceren een Care-collectie

The North Face heeft samen met het Nederlandse DFNS een Care-collectie uitgebracht voor outdoorproducten. In deze lijn zitten zes verschillende items voor de verzorging van kleding en schoenen. Met deze collectie verleng je de levensduur van de producten en kan je je CO2-voetafdruk verkleinen.

DFNS

DFNS is een Nederlands merk dat schoonmaakproducten maakt voor kleding, sneakers en denim. Door middel van deze producten kan je langer met de modeartikelen doen. DFNS wil jou er niet van weerhouden om jouw leven maximaal te leven. Door hun producten kan je jouw kicks alsnog schoonmaken na een wilde dag of avond.

De sprays van DFNS worden op de meest duurzame manier gemaakt. De fles is geheel transparant waardoor jij altijd kan zien hoeveel er nog in de fles zit. Door middel van hun innovatieve Airopack technologie komt er alleen lucht vrij tijdens het sprayen. Bij de meeste sprays komen er ook andere gassen vrij. Door deze technologie kan je ten minste 98% van het product gebruiken en blijft er een minimaal laagje over in de fles.

The North Face x DFNS

The North Face x DFNS

The North Face’s Care-collectie is een exclusieve lijn dat high performance sport met duurzaamheid verbindt. Door deze lijn zal de outdoor avonturier meer om de kledingitems geven en er beter voor zorgen aangezien ze op deze wijze langer meegaan.

De twee merken hebben voor deze collectie onderzoek gedaan naar innovatieve en duurzame technologieën. Samen hebben zij de allereerste fles met luchtdruk ontworpen die 100% van gerecyclede PETflessen is gemaakt. Hierdoor is de fles ook afbreekbaar.

DFNS Footwear Protector

Het herhaaldelijk wassen van jouw kleding en outdoorgear verpest de kwaliteit en het is slecht voor het milieu. De items in de Care-collectie zorgen er voor dat jouw producten beschermd blijven, schoon blijven en klaar zijn voor toekomstige avonturen.

Inhoud van de collectie

In de collectie zitten twee producten voor schoeisel. Een Protector zal de sneaker beschermen voor de viezigheid van de bossen en de regen. De Refresher zal jouw paartje opfrissen na een lange dag en laat de schoen ruiken alsof hij gloednieuw is.

Voor kleding hebben DFNS en The North Face een Launder en Protector. De Launder gebruik je na het dragen van jouw items om de kleding op te frissen en te ontkreuken. Als je broek of shirt nog niet echt vies is kan je dit product gebruiken om het even op te frissen. De Protector beschermt de items tegen onverwachte weersomstandigheden en maakt de items waterafstotend.

Een deel van de items van The North Face bevatten dons. Dit kan je niet zomaar in de wasmachine doen. Vaak moet je dit naar een stomer brengen of moet je het wassen met tennisballen. In de Care-collectie zit nu een High Performance Tech & Down Wash en Premium Water & Stain Repellent Inwash. Met deze washes kan jij je items van The North Face op een lagere temperatuur wassen, maar check eerst het carelabel.

De High Performance Tech & Down Wash zorgt ervoor dat de kwaliteit en waterafstotende werking van je kleding goed onderhouden wordt. De Premium Water & Stain Repellent Inwash zorgt er voor dat kleding die niet waterafstotend is, wel waterafstotend wordt.

DFNS Apparel Launder
The North Face DFNS Tech and Down Wash
All images by DFNS

Als het aankomt op duurzaamheid is het onderhouden en het repareren van jouw kledingstukken een grote activiteit. Hierdoor koop je geen nieuwe producten die tijdens de productie een hoop energie, water en chemicaliën gebruiken.

De The North Face x DFNS Care-collectie zal in de loop van de herfst in 2021 verkrijgbaar zijn in de fysieke winkels van het outdoormerk. Wil jij vaker op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen in de sneakerindustrie? Volg ons dan op Instagram en download de Sneakerjagers app.

The Turnover