Skip to content
Upcoming

Nike Caged Zoom Spiridon x Stussy komt deze zomer

16 maart 2020 09:58
Nike Caged Zoom Spiridon x Stussy komt deze zomer

Sinds 2020 is Nike actief bezig met het terugbrengen van oudere Nike modellen. Veel sneakers vallen onder het retro tijdperk en zien er meestal erg chunky uit. Een groot voorbeeld hiervan is de Nike Caged Zoom Spiridon. De sneaker zit vol kleine toffe details en is de laatste maanden vooral uitgekomen in felle kleuren combinaties. Voor de volgende Nike Caged Zoom Spiridon release slaat Nike de handen ineen met streetwear icoon Stussy. Samen brengen ze twee colorways uit in een ‘Sand’ colorway en een ‘Black/White’ colorway.

Stussy is een Amerikaans kledingmerk wat dit jaar alweer 40 jaar bestaat. Het merk is in de jaren 80 bekend geworden door de surftrend in California maar is later wereldwijd populair geworden door streetwear- en hiphopcultuur. Momenteel telt het merk wereldwijd 60 winkels en hebben ze al talloze legendarische collabs op hun naam staan.

Aangezien Nike het Spiridon model weer flink aan het releasen is, is het niet raar dat het model ook een collab krijgt. Het is niet de eerste keer dat Stussy en Nike samenwerken en met hun huidige stijl past het model perfect in het plaatje.

De details van deze Nike Caged Zoom Spiridon

Het pack is opgesplitst in twee colorways. Een ‘Sand’ colorway en een ‘Black/White’ colorway. Beide modellen zijn gemaakt van verschillende materialen. De ‘Sand’ colorway is gemaakt van een canvas en mesh bovenwerk. Het volledige bovenwerk is zandkleurig maar de Swoosh en details op de midsole zijn ‘Pitch Black’. De ‘Black/White’ colorway is gemaakt van leer, mesh en een patent lederen materiaal. Het patent materiaal is zilverkleurig gemaakt, waardoor er een reflectie in het model zichtbaar wordt gemaakt.

Momenteel is er nog geen releasedatum bekend van deze Nike Caged Zoom Spiridon x Stussy collab. We verwachten dat beide colorways richting de lente/zomer uit zullen komen via Nike.com, Stussy zelf en uiteraard diverse geselecteerde Nike-retailers. Check de Sneakerjagers releasekalender voor het laatst sneakernieuws en meer informatie over deze release.

Stussy X Nike Air Zoom Spiridon Cage 'Black' - SNKRS DAY Exclusive Access

CU1854-001 · Prijs vanaf €196,-

Naar alle aanbieders
Nike Caged Zoom Spiridon
Nike Caged Zoom Spiridon

Stussy X Nike Air Zoom Spiridon Cage 'Fossil' - SNKRS DAY Exclusive Access

CQ5486-200 · Prijs vanaf €340,-

Naar alle aanbieders
Nike Caged Zoom Spiridon
Nike Caged Zoom Spiridon